U prostoru Dorćol Platz-a, koji je multidiscipliarna art komuna otvorena za sve kreativne ljude, mesto susreta svih koji se zalažu za kulturne i društvene promene, će biti postavljeni NOVI RADOVI 2016 Jovane Tomanović. Slike iz serije radova naslikanih izmedju dva ateljea: u Milanu i Julskim Alpima odakle je i nastala meditacija, koncentracija i inspiracija zadnje serije koja se razvila u dva oblika: 1- brda, žbunja, trave i 2 - giganskih leptira.

Kao i svi slikari koji se bore za svoje snove i kojima je stalo do iskrenog mišljenja publike i konkurencije, Jovana je na dugom i hrapavom putu, više u senci drveća koje slika nego u javnosti sa svojim radovima. Ipak ona iskreno veruje u svoje vizije i u moć prirode i godinama slika nekomercijalne ogromne formate.

U cilju promovisanja izloženih radova podelićemo Vam press kit sa fotografijama i sav potreban drugi materijal i odgovoriti na dodatna pitanja koja imate.

Otvaranje je van standarnog radog vremena - nadamo se da će te svakako odazvati na poziv, poslovno kao i drugarski, i moći da popijete času vina koju ponudimo.
U koliko Vam odgovara neki drugi dan bez gužve kontakt je na kraju emaila, samo molimo, najavite se.
 
NOVI RADOVI 2016

Sve slike su ulje na platnu.
Horizontalne su velikih dimenzija dok su vertikalne manjeg formata.
Slike su nastale tokom zadnje dve godine.
Prvi put su predstavljene u javnosti na sajmu u Padovi “Arte Padova”, novembra 2016.

U Dorčiol Platzu od 3. do 12. marta će biti postavljene 4 velika platna i dvadesetak malih.

Postavku možete videti svakim danom od 10:00 do 02:00.

Jovana Tomanovic je akademski slikar, rođena u Beogradu 1982. Završila je Akademiju lepih umetnosti “Brera” u Milanu gde živi od osnovne škole. Član je ULUS-a od 2005 i trudi se da održi kontakt sa Beogradom redovno. Ovo je druga samostalna postavka u Beogradu. Predhodna je bila “B.Fish” 2008. godine u prostoru “Magacin" u ulici Kraljevića Marka.

Od 2002. godine Jovana slika prirodu kroz razne fase i teme, oblike i razvoje. Rad se razvijao osim slika i kroz instalacije, fotografije, stampu i skulpture. Ova serija se sastoji od 16 trava (velikih) , 3 leptira (velikih) i 40 zalazaka sunca (malih).


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..