Petak / 27.1.2017. / 20:00h - Filmska laboratorija Kino Pleme – Live Soundtrack poziva vas na još jedno izdanje u okviru kojeg spajamo domaće elektronske muzičare sa značajnim ostvarenjima eksperimentalnog film. U okviru ciklusa “Prošireni film” ili “Expanded Cinema” predstavljamo vam radikalne filmove, radove elektronske intermedije, pionirske poduhvate video arta kao i audio-vizuelni kolaž izveden u performansu.

U okviru svega ćemo biti svedoci popkulturnog egzorcizma  na avetima iz katodne cevi, televizijskih demona zatočenih u psihodeličnim videografskim efektima i glitch estetike koja će parati oči i uši.

Upozorenje: Karakter nekih filmova je takav da sadrže stroboskopske efekte te se program ne preporučuje epileptičnim i osobama osetljivog vida.

Nastupaju:

Igor Štanglicki je freelance umetnik koji u svom delu kombinuje ručno izrađene radove i dizajn, digitalnu grafiku i zvučnu umetnost. Jedan oje d vlasnika Gallery1250, član beogradskog ImprovE kolektiva i jedna polovina benda PonTon. Živi i radi u Beogradu.

Zvuci na soundcloud.com/stung
Umetnost na stang.rs

Svira film:
Aldo Tambellini – BlackTV  (USA, 1969, 10′)
“Film je dobio glavnu nagradu na Festivalu kratkog filma u Oberhauzenu. Umetnik nam predstavlja svoju percepciju nasillnog sveta, projektovanu kroz televizijski ekran u brzim i distorziranim apstrakcijama, i događaja, poput atentata na Kenedija, Vijetnamskog rata, policijske brutalnosti u Čikagu.. TV  i video u ovom radu postaju lični i estetski medij.
___________

Performans:
“Sunovrat Plišane Igračke” , koji uživo izvodi Geneza Kineza, donosi pred publiku dekontekstualizovani, digitalno obradjeni, audio – vizuelni kolaž čiji dekonstruisani elementi gube svoje izvorne forme i značenja, počinju nezavisno da deluju kao čist perceptivni nadražaj i naglašavaju interakciju izmedju zvuka i slike.

“…on pristupa dvosmislenom , tajanstvenom govoru izvanredno poetičnom. U čitavom njegovom opusu otkriva se takodje čitav aluzivni sistem erotične vrste. Ovaj erotizam ostaje latentan, jedva dodirnut, sugerisan. Nikad nije grubo ili čak vulgarno saopšten. U njegovim različitim poduhvatima, ne zamišljamo ga, kao opsednutu ličnost, medjutim, performans je za njega elemenat lirskih izliva, sredstvo kojim se dospeva u srećan zanos, način da se razbiju norme realnosti, da se razruše kategorije i poremete klasifikacije…”
https://soundcloud.com/genezakineza

soundcloud.com/genezakineza
____________

Boris Milanović je muzičar iz Beograda, aktivan pod pseudonimom Optimus Prime i kao član grupe Triko. Inspirisan pop vokabularom i dometima underground izraza, uživo će pomoću računara izvoditi muziku u okviru Live Soundtracks koncepta.

soundcloud.com/boris_milanovic
optimusprime.bandcamp.com

Svira muziku za film:
Michael Robinson – Light is Waiting/ Svetlost čeka (USA, 2007, 11′)
“Epizoda sitcoma “Full House” izjeda sopstvene iznutrice, transportujući nas u hipnotički košmar civilizacije koja je izgubljena na moru. Video art i zabava za celu porodicu sreću se u presvetloj orgiji koju ni jedna od njih ne može da preživi. Ovaj film vrši egzorcizam nad američkom pop kulturom na isti način na koji to radi “Scorpio rising” Kennetha Angera.”
____________

Old Soviet Dogs Orchestra je redovan bend koji nastupa na događaju koji organizuje filmska laboratorija Kino Pleme a muzika koju izvode nikad nije ista, te varira u zavisnosti od ciklusa i senzibiliteta događaja, od kompjuterske muzike i ambijentalne elektroakustike do “slobodnog“ folka i buke.

Sviraju film:
Scott Bartlett – Off/ On (USA, 1967, 9′)
“Ljudsko oko, lice i telo su glavni motivi ovog avangardnog kolaža i kaleidoskopa izlomljenih slika, pulsirajućih ritmova, boja koje se konstantno menjaju ..Slike postaju neka vrsta Roršahovog testa a atmosfera je frenetična…”

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..