KALENDAR
SKC utorak 21. jun: Koncert za violinu i klavir + izložba fotografija Saše Nokolov + izložba slika KALENDAR

SAŠA NIKOLOV: FOTOGRAFIJA u 19:00h
Saša Nikolov (1980. Dimitrovgrad) se bavi fotografijom od 2000. godine.
Izlagao na grupnim i revijalnim nastupima fotografa u Leskovacu, Nišu, Pirotu i Beogradu. Učestvovao u organizaciji i realizaciji brojnih projekata vezanih za fotografiju i video performase u organizaciji NVO iz Niša i Leskovca. Dobitnik je dve nagrade za fotografiju:  2. nagrada organizacije NVO Resurs centar iz Leskovca, 2008. godine i 3. nagrada na izložbi fotografa u  organizaciji Politikinog zabavnika, 2002. godine.
Na temu „Život grada“, objavljivao lajf fotografiju u nekoliko navrata u prestižnom domaćem časopisu  Refoto. Član je Foto Savez Srbije i Foto-kino kluba Leskovac.


KONCERT u 20:00 - Velika sala

Ingerine Dahl, violina (Norveška) i Milan Rabrenović, klavir, Integralno izvođenje kompozicija za violinu i klavir Ludviga van Betovena, II koncert



ALEKSANDRA  CVETKOVIC: KALENDAR 19:00 - Galerija
izložba slika
Slike su neka vrsta likovnog dnevnika - seizmograf ličnih raspoloženja i intimnih osećanja nastale u periodu 1. januar - 31. decembar 2009. Njihova ikonografija varira od apstraktnih motiva - januar, poslastica - februar, portreta ljudi iz okruženja - mart, vizure grada-april, preko medikamenata - maj, ženskih priča - avgust, literarnih citata - septembar, kulturnih dešavanja - oktobar, slovnih simbola - novembar do novogodišnjih mobilijara - decembar. Različita emotivna stanja od zbunjenosti, zadovoljstva, druželjubivosti, zabrinutosti, sete do praznične razdraganosti. Svaki mesec je  tematski određen, izuzev januara. I pored  definisanog cilja i namere, kao na svakom početku teško je predvideti ono što se dešava mimo naše volje i odluke... Postavljajući pitanje šta je vreme, i kakva je  čovekova potreba da se organizuje u tom protoku, dolazimo do nužnosti kalendara, odnosno našeg postojanja u ciklusima (dan-noć, nedelja, mesec, godišnja doba...) Projekat „Kalendar“ osmišljen je tako da u formalnom pogledu predstavlja izgled mesečnog kalendara. Obuhvata 24 rada, 12 platana (12 meseci u godini).  Svaka od minijatura je likovni zapis  tog dana.
Na svakom platnu naslikano 30, odnosno 31 ili 28 minijatura
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..