Srpski_paviljon_malaPrag, 17. juni - Na Praškom kvadrenijalu scenskog dizajna i prostora, vodećem svetskom umetničkom događaju, danas je zvanično predstavljen srpski paviljon sa projektom „Izmeštanje" - koji je u svojoj osnovi platforma za hologramsku instalaciju za internet izvođenje uživo.

 

Nacionalni selektor i kustos Dorijan Kolundžija i koselektori Ana Adamović i Milica Pekić, u svojoj postavci integrisali su dela autora: Dalije Aćin, Siniše Ilića i Bojana Đorđeva, Igora Štanglickog, Ane Sofrenović, Dragana Mileusnića i Željka Srdanovića, Manje Ristić.

 

U prisustvu njene ekselencije, Maje Mitrović, ambasadorke Republike Srbije u Češkoj, brojnih gostiju i posetioca paviljon je otvorio Radivoje Dinulović, predsednik S.cen OISTAT centra Srbija, Snežana Stojanović Plavšić, državni sekretar u Ministarstvu kulture, informisanja i informatičkog društva Republike Srbije, koja je istakla značaj nastupa naše zemlje na ovakvoj manifestaciji. Dorijan Kolundžija, autor projekta je zahvalio organizatorima, umetnicima i timu koji su uspešno realizovali projekat. Izuzetna posećenost interesovanje i pozitivni komentari vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti svedoči nam da je srpski paviljon visoko rangiran među 62 nacionalna paviljona koliko je ove godine predstavljeno na centralnoj izložbi Praškog kvadrijenala.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..