Udruženje Kreativna fabrika u okviru projekta Dosije Umetnik izložbu Aleksandra Rapića ~Tragično neprepoznati. ~ Otvaranje izložbe je u četvrtak 03. novembra 2016. u 20h, u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu. Izložba je otvorena do 10. novembra 2016. Ulaz je slobodan! Dobro došli! 

Video rad: Tragično neprepoznati

Autor: Aleksandar Rapić - akademski slikar-profesor likovne kulture

Video rad na osnovu kratke priče o likovnoj sceni u Srbiji, a i šire. Realizovano početkom januara 2016. godine, u sopstvenoj produkciji korišćenjem Google translate programa i multimedijalnog paketa programa: Simple Screen Recorder, Audacity i Kdenlive u Linux Mint 13 operativnom sistemu.

„TRAGIČNO NEPREPOZNATI je video rad koji na poseban način obrađuje poziciju umetnika u odnosu ka onima koji kroje "umetničku" scenu u Srbiji, a i šire, istoričarima umetnosti, tj. kustosima...

Reč NEPREPOZNATI, digitalnom tehnikom dovedena je do suštine, u nemogućnosti prepoznavanja individualnosti autora, kako bi se skrenula pažnja na svesno kršenje rada i individualnosti umetnika, od strane predstavnika "institucija", galerija...“

Aleksandar Rapić je rođen u Tuzli, 26. oktobra 1972. godine, gde je pohađao osnovnu školu i Gimnaziju „Meša Selimović“. Zvanje akademskog slikara i profesora likovne kulture stekao je 1999. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Halila Tikveše i Dušana Todorovića.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..