Udruženje Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik sa ponosom predstavlja izložbu digitalnih grafika Radovana Simića. Otvaranje izložbe je u četvrtak 27. oktobra 2016. u 20h, u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu. Izložba je otvorena do 03. novembra 2016. Ulaz je slobodan! Dobro došli!

Radovan Simić je rođen u Bijeljini (Republika Srpska). Završio Tehnološki fakultet, a zaposlen je u Vladi RS. Digitalne slike izlaže od 1994. godine. Imao je oko 90 izložbi u regionu i inostranstvu.

U svom traganju za novim izrazom prošao je kroz umetnički svet slikanja, umetničke fotografije, skulpture, dizajna ... i probao razne tehnike štampanja. Na kraju tog puta našao je ključ ... od tada stvara u trodimenzionalnim kompjuterskim programima.
Kao digitalni umetnik sve manje koristi ulje i platno ali zato sve više koristi razne forme i piksele kako bih ostvario svoje zamisli. Interaktivan odnos privida i stvarnosti u strukturi slika postupno je i po gradaciji oblikovan. Iluzija stvarnosti se intenzivno suprotstavlja onome što se stvarno vidi. (U slici izmeštene stvarnosti u realnosti – D. Kyrcanski).

„Boja pogleda“ se postepeno pojačava nijansama koje dolaze iz sfere imaginarnog. Transparentnost sadržaja se ne nudi kao dostignuti cilj nego se posmatraču ostavlja mogućnost da uoči drugačije koncipiranu stvarnost. (Ekspanzivne, gotovo eksplozivne apstraktne slike nedefinisanih predmeta i gesta u pokretu, koji se pojavljuju i nestaju u slobodnom ritmu. Dinamična kretnja kao da se oslobodila iz nekog neodređenog centralnog jezgra. Pomalo impresivne i upečatljive, ekstremno šokantne i zbunjujuće, ove slike su pažljivo konstruisane studije krivulja i spirala koje se harmonično šire ispreplićući se međusobno. – D. Genovesi.)

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..