U nedelju 09.10.2016. godine u 20:00 časova, u Galeriji ŠTAB biće otvorena samostalna izložba “SONA FROM GRAFFITI” street art umetnika Vojislava Pavlovića SONA. Umetnik Vojislav Pavlović, alias Sona, jedan je od najznačajnijih predstavnika mlade generacije umetnika koja je u mnogome učestvovala u podizanju beogradske grafiti scene. Kroz svoj rad sa grupama i kolegama u inostranstvu, stekao je internacionalno priznanje u svetu ulične umetnosti.

Kao deo globalne grafiti scene, danas predstavlja jednog od najboljih izvoznika srpskih grafita, a njegovi radovi i radovi u čijem je nastajanju učestvovao, prepoznaju se na ulicama svih većih evropskih gradova. Odmah nakon izložbe u Galeriji Štab, zapadnoevropska publika će imati priliku da pogleda radove Vojislava Pavlovića SONA u galerijama “Meshfoundation”u Roterdamu  i “ZweiDreiRaum” u Berlinu.

Ovom izlozbom autor želi da stvori nove načine pogleda na grafite. Uvođenjem prave, sirove, ulične umetnosti u galerijski prostor i prenošenjem ideje na platno, kojim zamenjuje ulice, železnice i nezakonito delovanje, ona ne gubi na svezini stila a poruka koju šalje ostaje jasna i upečatljiva. Umetnik nam predstavlja bezbrižan život mladih, pokusavajući da istraži avanturisticki način života, izrazavajući se slobodno u prenormiranom svetu, tražeći način da se zaobidju pravila i stvore nove estetike, uklonjene iz uobičajnih umetničkih kodova. Na kraju ostaje iskrena želja i nada da će gledalac razumeti njegove motive, shvativši suptilnost i iskrenost njegovog stila.

Vojislav Radovanović rođen je u Zemunu 1986. godine. U svojoj karijeri učestvovao je na više grupnih izlozbi, od kojih izdvajamo “Street art” u Blok galeriji 2007 gotine, zatim izložbe u Kulturforumu i Remontu, kao i izložbe u Beču, Ljubljani i Berlinu. Prvu samostalnu izložbu imao je u Blok galeriji 2011 godine, a nedavno je samostalno izlagao i u galeriji “Kvaka 22”.


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..