Pozivamo Vas na performans Sandre Božić "R.I.P. Sandra Božić /sahrana", koji ce ona izvesti u okviru Mikser festivala 11.Juna u 17 h. Performans govori o čoveku u trenutku ove 2016.godine, 11.juna. "R.I.P. Sandra Božić /sahrana" je performans posvećen moći jednog coveka. Govori o tome kolika je moć pojedinca. Performans postavlja pitanje da li je moć svakog čoveka samog ista. I takodje daje odgovor da jeste. Govori o tome da čovek ceo zivot radi, i kad nema posao – radi, o tome kako jedino u nekim slučajevima jednostavno nema para za njega takvog.

Postavlja izbor coveka kao osnovnu ljudsku potrebu i osećaj i konačnu odluku izbora čoveka koji ce radije živeti svoj život po svaku cenu, i umiranja, nego ne. Konačno, glavna tema performansa i ono sto postavlja je pitanje i priča o pravim vrednostima u ovom trenutku.

Autor i izvodjac Sandra Božić.

Sandra Božić je performans umetnik.Njen profesinalni rad se zasniva na performans umetnosti sa realizacijom preko 20 autorskih performansa izvedenih sirom sveta.njeni performansi su bili izvedeni na internacionalnim festivalima I izlozbama u Berlinu, Hanoveru, Napulju,Zagrebu, Mostaru, Sarajevu, Beogradu...Imala je vise samostalnih izlozbi.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..