U okviru međunarodnog projekta Actopolis koji se u Beogradu održava tokom maja meseca pod nazivom „FORMALNO NEFORMALNA, Beogradska samoorganizovana kulturna produkcija“ Gradska Gerila će, kao jedan od učesnika projekta imati niz događaja u Actopolis stanu, prostoru specijalno "osvojenom" za ovaj projekat.
Prvi od tih događaja je hepening DA:SEIN.

U petak, 6. maja od 14 do 20 časova grupa učesnika će biti zaključana u Actopolis stanu. Vrata se otključavaju za publiku u 20 časova, a učesnici tokom 6 sati oblikuju prostor prema sopstvenom nahođenju bilo individualno ili kolektivno, materijalno ili nematerijalno. Nakon otključavanja stana sledi diskusija sa učesnicima i publikom.

Biće, bistvovanje, prostor, vreme, objedinjeni u terminu “da:sein” kao proces ima za cilj da probudi preispitivanje osnovnih egzistencijalnih pitanja svake individue koja je deo nužnog kolektiva, konstantno promenljivih vrednosti.

Skup individua smeštenih u prostor “lišen” utvrđenih vrednosti, kao anomalija u okviru postojećeg sistema, jeste aktivno - reaktivan organizam bez očekivanja predefinisanog ishoda.

Opipljivo neopipljiv produkt šetstočasovnog hepeninga preispituje proces nastanka, formiranja, opstanka kolektivnog bića kao i ideju uređenja date okoline radi kasnije interakcije sa publikom.

Gradska Gerila, u saradnji sa Andrejom Rondović, Fakultet tehničkih nauka, departman Scenska arhitektura, tehnika i dizajn, Novi Sad.

Više informacija o performansu: ovde

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..