OD 1 - 9. APRILA / Centralna lokacija odigravanja programa biće ponovo hotel Crowne Plaza, a brojni učesnici će svoje radove predstaviti i u Galeriji Štab, Kulturnom centru Grad, dok će nam aktuelne trendove poznati stilisti prezentovati u Shopping Centru Ušće. Pored revijskog očekuje nas i bogat izložbeni program kao i edukativne konferencije čiji sadržaj je namenjen i samostalnim dizajnerima, modnim kućama ali i široj publici.

 

PRODUŽI ŽIVOT. OBOJI U CRVENO. Nedelja mode svečano će biti otvorena revijom "PRODUŽI ŽIVOT. OBOJI U CRVENO" orijentisanom ka jačanju svesti o značaju transplantacije i doniranja organa. Ovaj program realizuje se u saradnji sa Hemofarm fondacijom i okupiće veliki broj prestižnih beogradskih dizajnera okupljenih oko BFW Design Collective-a, kao i brojne poznate ličnosti u ulozi manekena. Tokom Nedelje mode zainteresovani posetioci će moći da potpišu donorske kartice na specijalnom štandu Hemofarm fondacije u hotelu Crowne Plaza.

 

HOLANDIJA - ZEMLJA U FOKUSU 39.BFW- a. U kontekstu toga, videćemo reviju novog urbanog holandskog brenda Futura, dok će u Kulturnom Centru Grad biti otvorena izložba koja sintetizuje rezultate projekta Exploring Inspirations. Iz Holandije nam dolazi i Branko Popović jedan od osnivača Fashionclash-a internacionalne interdisciplinarne platforme za dizajnere i umetnike nove generacije, koji će biti u žiriju B Future konkursa, ali i sa svojim kolegama održati predavanje na temu kulturnog nasleđa.

 

TRIBUTE TO DAVID BOWIE. U godini kada je svet ostao bez najvećeg superstara, Belgrade Fashion Week odaje posebnu počast Dejvidu Bouviju. Pre svega kroz vizuelni identitet kampanje, ali i kroz posebnu reviju. Tribjut Dejvidu Bouviju u naše ime predstavljaju Tanja Nikolić Čičanović, Iva Stefanović i Maja Atanasijević - Zipa Yoma.

 

KONKURS B FUTURE. Podrška najmlađim autorima je izražena kroz Fashion Incubator, projekat BFW Design Collective-a, tako da će na reviji
B-Future biti prikazani modeli 18 finalista ovog konkursa. Radovi su odabrani od strane profesora svih modnih akademija u Begradu koji su istovremeno bili i njihovi mentori. Tema konkursa je "Život u boji”, a pobednika konkursa očekuju i vredne nagrade među kojima je i prva autorska revija na narednom Beogradskom Fashion Week-u.

 

EDUKACIJA. Anton Dell je poznati konsultant i uticajna ličnost u svetu mode i u kontaktu sa velikim brojem buyera i agenata širom sveta, kao gost Beogradskog Fashion Week-a održaće predavanje i radionice za srpske modne kuće kao i za brendove domaćih samostalnih dizajnera koji imaju želju za unapređenjem izvoza i internacionalnim rastom.

 

BLACK ‘N’ EASY. I ovoga puta tokom Grand Black’n’Easy Fashion Week-a posetioci će moći da uživaju u omiljenoj novoj turskoj kafi, jer je Black’n’Easy već osvojila mnogo obožavalaca, posebno među onima koji vole da piju kafu bilo kad i bilo gde.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..