Imamo izuzetno veliko zadovoljstvo, da Vas pozovemo da u četvrtak 22.10. u 19h, u Galeriji ŠTAB, prisustvujete otvaranju izložbe fotografija „Iza ekrana“. Autori izložbe su dugogodišnji novinari, montažeri, voditelji, kamermani TV Studio B: Zoran Vujović, Velja Pavlović, Milica Lapčević, Petar Jončić, Igor Vladisavljević, Vladimir Tasevski i Gavro Dešić.

                                                                     

Novinari, snimatelji, voditelji i montažeri često se udružuju samo radi realizacije televizijskih emisija, reportaža ili dokumentarnih filmova.

 

Udruživanje u novu umetničku grupu IZA EKRANA ima potpuno drugačiju ideju. Sve autore na ovoj izložbi u Galeriji Štab, pored činjenice da su dugogodišnje kolege u televizijskom poslu na TV Studio B, povezuje i to što se bave fotografijom.

 

Za neke je to hobi, za druge istraživanje, a za treće je čak dugo bila i profesija. Interesovanje za fotografiju onih koji su često u senci najpopularnijeg medija-televizije, obuhvata najrazličitije motive. Na ovoj izložbi otkrićemo vam kako oni koji su iza ekrana vide ljude, prirodu, život, arhitekturu... Ideja projekta je da se prikaže šta pored kreacije televizijskog programa rade oni čija imena ponekada vidimo na odjavnim rolovima emisija, ali i oni koje viđamo u ulozi voditelja.

 

Zoran Vujović (televizijski snimatelj) nastupa sa nekim od najvažnijih snimaka popularnih muzičara beogradske scene osamdesetih, ali i sa drugim ikonama tog vremena. Pored Caneta (Partibrejkersi) ili Magi (Ekatarina Velika) za izložbu su selektovane i fotografije najlepših devojaka koje je Vujović video objektivom kamere. Zoran Vujović je autor i vlasnik dragocene kolekcije fotografija beogradskog Novog talasa.

 

Velja Pavlović (novinar, autor kultnih emisija) prikazuje seriju fotografija monahinja u svakodnevnom životu koje su nastale tokom realizacije nekih od njegovih brojnih emisija za potrebe televizijskog programa.

 

Milica Lapčević (novinar) je istraživala mogućnosti popularnog „selfija“ i od njega načinila neobične kreacije koje preispituju ulogu umetnika u kreativnom procesu stvaranja autoportreta. Petar Jončić (novinar, filmski kritičar) koristi aktuelni trenutak masovnih migracija i postavlja pitanje da li su savremeni ljudi u stanju da povežu prošlost i sadašnjost i saosećaju sa problemima onih koji putuju u nepoznato.  

 

Igor Vladisavljević (montažer) analizira socijalni trenutak savremnog života i pokušava da ponudi odgovor na pitanje koliko smo u stanju da vidimo druge i ono što se dešava oko nas. Vladimir Tasevski (montažer) u dva foto ciklusa opisuje konfilke našeg društva, na prvom mestu nebrigu o spomenicima kulture, ali i ironično dovodi u pitanje moralne vrednosti savremenog čoveka.

 

Gavro Dešić (montažer) za temu ima planinarstvo koje ga opseda, jer ga je i sam okusio. Putujući i osvajajući najveće i najlepše vrhove Dešić prikazuje visine, lepotu vrhova i ljude koji ih pobeđuju.

 

Muzička podrška na otvaranju izložbe u četvrtak 22.10. u 19h, biće DJ Uroš Milovanović / Studio B.

 

Izložba će biti otvorena do 28.10.2015. godine i moći će da se pogleda svakog radnog dana od 10 do 17h.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..