Na centralnom gradskom Trgu u Vidinu, u Bugarskoj otvoren je, 10. Međunarodni salon rock fotografije. Postavku najuspešnijih radova, od 3400 pristiglih otvorili su, Bojan Ivanov iz Foto kluba Vidin, Raša Milojević iz Foto kluba 202 i Saša Stojčić, PR Gitarijade. Otvaranjem 10. Međunarodnog salona rock fotografije, najavljena je i ovogodišnja 50. jubilarna Gitarijada, koja će u Zaječaru biti održana od 26. do 30. jula.


„Izložba je jako važna za sve nas, koji je organizujemo, zato što ona između ostalog predstavlja šansu za nova prijateljstva. Mislim da je učešće dobro, što više zemalja učestvuje , to bolje. Rock je u jednom periodu predstavljao moj život i rock fotografija je posebna. Imamo priliku da prisustvujemo koncertima velikih zvezda, kao što je to slučaj i sa Gitarijadom, uhvatimo pravi trenutak emocija i ritma i to zabeležimo“  rekao je Bojan Ivanov, član žirija iz Foto kluba Vidin.


Kako je istakao Raša Milojević (Foto klub 202), tema je bila „Muzika“ i „Muzička kultura“  jer u tom slučaju upoznajemo i kulture drugih naroda, ali je svakako prioritet rock fotografija. Međunarodni salon je jako važan, jer promoviše rock kulturu i Gitarijadu.


Nakon Zaječara i Vidina, Međunarodni salon rok fotografije biće otovoren 25. septembra u Osijeku.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..