Galerija ŠTAB u četvrtak, 11. juna 2015. u 21:00 - Modna dizajnerka Milica Opačić, svoju novu kolekciju, koju je simbolično nazvala ''10 Feathers'' (10 pera) predstaviće beogradskoj modnoj publici sledećeg četvrtka, 11. juna u 21h u galeriji Štab (Crnogorska 10). Milica odlučuje ovog puta da u potpuno drugačijoj formi predstavi svoj rad, i to pop-up izložbom, koja će trajati samo tri sata.

 

Inspiracija za ovu kolekciju je indijansko pero, a karakterišu je žive boje i boho estetika. Deset pera se odnosi u ovom slučaju na deset fotografija, deset promena i stajlinga koje će Milica prikazati na svojoj izložbi. Koncept same izložbe se sastoji iz tri segmenta: fotografije, koje su rađene kao editorijal umesto tipičnog lookbook-a, zatim video koji će dočarati modele u pokretu i ponašanje samih materijala i štender kao treći segment, gde će posetioci uživo moći da vide sve modele i dožive materijale i boje.

 

Modeli su izrađeni od ručno slikane svile. Sam proces oslikavanja trajao je puna tri meseca. Pored svile, Milica je koristila i elastičnu kožu za haljine i pantalone, dok je novina velur, koji je obogatila srebrnim nitnama, čiji je proces izrade takođe bio jako dug i zahtevan.


''10 Feathers'' je mala i luksuzna kolekcija koja zapravo predstavlja najavu za sledeću sezonu i upravo zbog toga, autorka je rešila da je svojoj publici predstavi na poseban način.

 

Kreativni tim čine:


Fotograf: Andreja Damjanović
Stilista: Nenad Janjatović
Frizura: Đurđica Ivanović
Šminka: Mina Abramović

 

Milica Opačić vas poziva na izložbu i koktel u galeriji Štab, od 21h do ponoći.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..