Od 08. do 11. juna 2015. od 10:00 do 15:00 // Dom omladine Beograda//Hol na međuspratu - Mac Srbija i DOB organizuju besplatnu radionicu razvoja poslovnih aplikacija i baza podataka u softveru 4D. Predznanje je poželjno, prijavljivanje je obavezno na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom “za 4D radionicu”, broj mesta je ograničen!

 

 

Ciljna grupa ove radionice su oni koji već razvijaju ili žele da razvijaju poslovne aplikacije, koji poznaju rad u nekoj drugoj bazi podataka ili nekom drugom alatu za brzi razvoj aplikacija bez obzira na godište. Ishod radionice je da učesnici na kraju budu u stanju da sami razviju jednostavnu aplikaciju.


Predavač: Milan Adamović.


4D je softver nastao kao baza podataka na Macintoshu davne 1984. godine, a u međuvremenu evoluirao u multiplatformski (Macintosh windows) alat za brzi razvoj poslovnih aplikacija koji podržava sve moderne standarde (SQL, SOAP; JSON, XML, HTTP). Aplikacije razvijene u 4D-u se danas koriste u firmama kao što su NASA, Boeing, French Telecom i mnoge druge, od domaćih su tu institiucije poput Direkcije za restituciju i firma Mikro knjiga.

“Koristim 4D od 1991. godine, od 1996. godine je moja firma distributer ovog alata za područja Srbije, Crne gore, Makedonije i Slovenija, tokom dve godine od avgusta 1999. do aprila 2001. sam radio kao 4D programer kod španskog, a potom kod portugalsko/brtazilskog distributera. Od 2010. godine moja firma ima ugovor sa matičnom kućom u Francuskoj i deo smo tima za International Tech Support.” Milan Adamović

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..