Otvaranje IV samopstalne izložbe Ane Marinović u Ustanovi Kulture Palilula u Multimedijalnoj galeriji, održaće se 2. juna 2015. sa početkom u 19h. Izložba nosi naziv ~Iza ogledala~ Autoportreti, rađeni olovkom na papiru, ispred ogledala, izraz su unutrašnjeg stanja umetnice u datom trenutku. Portret nije formalna kopija lika, već je on odnos viđenog i doživljenog.


Taj odnos iskazan je specifičnom strukturom likovnog sadržaja, čija pravila i zakonitosti nikada nisu u potpunosti vlasništvo slikarske svesti.

 

Crteži su dalje poslužili kao skice za izradu digitalnih grafika u boji. Boja dominira kao ritmička (psihološka) dominanta. Ona ukazuje na emotivnu napetost.

 

Pored novih radova, posetioci će imati priliku da vide i retrospektivu njenog dosadašnjeg stvaralaštva iz oblasti primenjenih umetnosti. ( crteže, grafike, digitalne grafike i slike ).

 

Izložba će biti otvorena do 15. juna 2015.

 

Kratka biografija:

 

Ana Marinović je rođena 4. aprila 1981.g. u Beogradu.

 

2003. godine je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek- grafički dizajn kod profesora Radovića.

 

2008. godine je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek – primenjena grafika, atelje-grafika i knjiga, kod profesora Gordane Petrović i profesora Jugoslava Vlahovića.

 

Dobitnica je nagrade iz Fonda Beta i Rista Vuksanović,za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike 2008 godine, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

 

Do sada je imala 3 samostalne izložbe, a učestvovala je na preko 60 kolektivnih izložbi crteža, grafika i slika.

 

Od 2009. godine  član je slikarsko - grafičke sekcije ULUPUDS-a, a od 2011. godine u statusu je samostalnog umetnika iz oblasti likovnih primenjenih umetnosti i dizajna, struke: Primenjeno slikarstvo i grafika i Dizajn nakita.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..