Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo da u subotu 16.05.2015. od 17-01h u okviru Noći muzeja posetite kolektivnu prodajnu izložbu ART DRAGSTOR, koja će se održati u Galeriji ŠTAB, Crnogorska 10, Savamala. Galerija ŠTAB, Udruženje PODR.UM., FUTRO i ART MARKET, organizovaće u okviru dvanaeste NOĆI MUZEJA kolektivnu prodajnu izložbu pod nazivom ART DRAGSTOR, koja ima za cilj pre svega da promoviše rad naših, domaćih savremenih umetnika srednje generacije, u oblasti vizuelne i primenjene umetnosti.

 

U okviru ove postavke biće promovisano i stvaralaštvo mladih umetnika (grafičara, dizajnera, fotografa itd.) a sama namera da izložba bude prodajnog karaktera ima za cilj da u okviru ove značajne, već tradicionalne manifestacije, široj publici ponudi radove svih okupljenih autora po više nego pristupačnim uslovima i na taj način  domaće stvaralaštvo učini dostupno širem audotorijumu.


ART Dragstor je projekat Galerije ŠTAB i održavaće se više puta godišnje.


Vrata Galerije Štab ostaće otvorena do kasno u noć!


U subotu 16. maja u okviru Noći muzeja od 17h do 01h u Galeriji ŠTAB će po prvi put raditi ART DRAGSTOR na kome će pored ŠTAB-a učestvovati FUTRO, ART MARKET i Umetničko udruženje PO.DRUM. Na ovoj prodajnoj kolektivnoj izložbi savremenih srpskih majstora moći ćete da vidite/prisvojite dela:  Đileta Markovića, Saše Pančića, Slavimira Stojanovića, Srbe Travanova, Aleksandra Todorovića, Marka Stajića, Vuka Vučkovića,TKV, Milice Pantelić, Željka Lončara…Ideja umetnika i organizatora je da se po vrlo pristupačnim cenama najširoj publici ponude kvalitetna umetnička dela, od printova do originalnih crteža i slika, i da se na taj način pomogne ljubiteljima umetnosti da dođu do radova svojih omiljenih autora.


Za pivo ispred dragstora pobrinuo se Heineken koji je za prvih 100 posetilaca koji dođu između 20 i 21h obezbedio po jedno besplatno pivo, a da bi ugođaj bio potpun, muziku će birati beogradski underground umetnik srednje generacije DJ Duje!


Umetničko udruženje PODR.UM. već dve godine kroz programske i izložbene aktivnosti podrzava savremene autore. Brojnim sadržajima i sa preko 30 članova nastoji da realizuje strategije afirmacije i razvoja likovne scene. Tokom manifestacije Noć muzeja, publici predstavljamo radove Vuka Vuckovica is serije ScanMan i Beograd, printove TKV i drugih umetnika u nastojanju da se prilagodimo potrebama mladje publike i stvorimo mogucnost interakcije izmedju umetnika, umetnickog dela i posetilaca.


FUTRO je autenticni beogradski porodicni lajfstajl brend, posvecen opstoj zivotnoj sreci kroz zdravu dozu humora baziranog na kreativnoj mantri - komplikuj jednostavno. Ime Futro je sublimacija reci FUTURE i RETRO. Futro, dakle, znaci zivot u sadasnjosti, uzivanje u ovom trenutku.


Futro ima svoju malu radnju u centru Beograda, u ulici Brace Jugovica 2a, u kojoj se nude najrazlicitiji proizvodi od majica, dukseva i torbi, preko kapa, svesaka, i solja do originalnih umetnickih dela, crteza, plakata i kolaza.


Osnivac ovog brenda je visestruko nagradjivani beogradski graficki dizajner Slavimir Stojanovic, kome u razvoju svesrdno pomazu cerka Nadja i supruga Olja.


GALERIJA ŠTAB je zvanično otvorena marta 2014. godine u trenutku reaktivacije celog industrijskog kvarta Savamale (Beograd) i transformacije istog u distrikt kulture i umetnosti, poput onih mnogobrojnih u Evropi i svetu. Pokrenuta je pre svega sa ciljem da ponudi još jedan, više  nego potreban ovom gradu, prostor za promociju mladih, neafirmisanih umetnika i otkrivanje talenata iz zemlje i regiona. Ono što odlikuje galeriju jeste specifičan, nesvakidašnji industrijski prostor, smešten u svodove Brankovog mosta, prostor podređen potrebama i mogućnostima višenamenskog kulturnog okupljališta.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..