Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo, da u četvrtak 30.04.2015. godine u 20h u Galeriji Štab, Crnogorska 10, Savamala, prisustvujete otvaranju izložbe slika i crteža „ALISA“, kraljevačke umetnice Alise Matović. Izložba će biti otvorena do 05.05.2015. i moći će da se pogleda svakog dana od 10-15h.


Snaga i lepota figuracije Alisinih slika u posebnoj atmosferi usamljenosti i teskoba, biografski reflektuju stanje savremenog društva. Privlacnost koju osećamo prema njenim slikama je prepoznavanje sopstvenog stanja i sveta koji nas okružuje. Borba i uživanje u melanholiji, psihološka stanja i emocije. Moderni realizam! Crtež i boje preplićući se stvaraju utisak emotivne borbe.


Sačuvati nadu i optimizam je misija svih nas koji smo se odlučili za ulogu borca…nit koju nalazimo na licima i pogledima ljudi, doživljaj stvarnosti i beskrajne strasti koje ponekad predstavljaju teret…focus i jeste na čoveku dovoljno hrabrom da iznese svoje emocije i krikne ondakada mu je teško i pronađe radostu melanholiji samoće…

 

Alisa Matovic rođena je 1974 u Torontu. Završila je Umetničku školu u Nišu i FPUD u Beogradu, odsek zidnog slikarstva. Zaposlena je u Umetničkoj školi u Kraljevu.


Aktivno izlaže od 1999.g. i učesnik je na mnogim grupnim izložbama i humanitarnim akcijama (Svratiste, Stari Dvor itd).


2014 učestvuje na međunarodnoj izložbi “Art in Mind” u Londonu  

 

"Alisa Matovic je autorka koja je spojivši talenat, znanje i optimizam naučila da živi za umetnost. Ono na čemu se u svojoj umetnosti zadržala jeste slikanje ljudske figure, žena kao glavni motiv, na čijim licima Alisa slika najrazlicitije i najdublje emocije. Hrabrost da istraje na putu umetnosti i vera u talenat, kreativnost i angažovanje, omogućili su joj da ostane na putu  umetnosti i da svoje znanje prenese mladim generacijama u Umetničkoj školi u Kraljevu, gde radi od 2007.g...Njena dela su se našla na brojnim sajtovima i virtuelnim galerijama  širom sveta. ("MAGAZIN  THE MEN” )

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..