Samostalna izložba “Plima i oseka svetla“ Marijane Oro koja će se održati od 26. marta do 12. aprila 2015. godine u studiju Š.U.N.D. (Čumićevo sokače 2, lokal 95, prvi sprat). Radovi na izložbi pripadaju materijalnoj i filozofskoj prirodi vode. Oni predstavljaju optičko-emocionalnu igru skrivanja i nestajanja. U ovoj igri bitan je posmatrač kao deo rada.

 

Ritmično menjanje ugla gledanja utiče na svest onoga ko posmatra, u situaciji zamišljanja prostora unutar ogledala, kao i ogledala unutar ogledala.

 

Marijana Oro je beogradska umetnica rođena 1982. godine. Fakultet likovnih umetnosti je upisala 2000. godine a diplomirala je 2005. – odsek slikarstvo u klasi profesora Zorana Vukovića. Do sada je imala 11 samostalnih izložbi i preko 40 grupnih u zemlji i inostranstvu. Više puta je nagrađivana iz oblasti stripa, crteža, tradicionalne kineske kaligrafije i tradicionalnog kineskog slikarastva. Njeni radovi se nalaze u stalnoj postavci Muzeja na Krfu, Muzeja Vojvodine i Muzeja u Tunisu, Monastir.

 

Pozivamo Vas da ispratite otvaranje izložbe 26.03.2015. sa početkom u 19h.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..