U četvrtak, 05. marta 2015. u 18 časova u Galeriji fresaka, kroz izložbu I ovaj kamen zemlje Srbije, koju je Narodni muzej otvorio u Galeriji fresaka (Cara Uroša 20), ovog četvrtka provešće zainteresovane posetioce autorka postavke, viši kustos, Evgenija Blanuša. Načinivši izbor reprezentativnih ostvarenja koja duže vreme nisu bila izlagana, autorka je želela da istakne načine na koji su umetnici od 18. do 20. veka doživljavali zavičaj ili predele kroz koje su putovali.

 

Koje vizure različitih oblasti Srbije su odabirane, u situacijama kada je to bio duboko subjektivni čin ili kada je u pitanju bio pokušaj objektivne prezentacije teritorije države izdvajanjem značajnih istorijskih mesta.


Zainteresovani posetioci će ovog četvrtka, 05. marta u 18 časova moći da posete izložbu I ovaj kamen zemlje Srbije u društvu autorke koja će im pružiti tumačenje postavke. Na izložbi se mogu videti radovi Đorđa Krstića, Steve Todorović, Paje Jovanovića, Uroša Predića, Koste Miličevića, crteži Ljube Ivanovića, sve do pejzaža sa pečatom umetnika poput Petra Lubarde, Milana Konjović, Save Šumanovića, Ljubice Cuce Sokić i drugih.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..