Veliko nam je zadovoljsto da Vas pozovemo da u subotu 14.02.2015. u 19h, prisustvujete otvaranju izlozbe stripa i koncertu u Galeriji Štab, Crnogorska 10, Savamala –Beograd. Nikola Tesla - Energy & Light je mulitmedijalna izložba i sastoji se iz originalnih tabli stripa sa Teslom u glavnoj ulozi, kao i ekskponata u vidu neonskih lampi. Neke od njih je Tesla licno dizajnirao kao npr. neonsku lampu u obliku ćiliričnih slova ZMAJ, posvecenu JJ Zmaju.

 

Autor izlozbe Vladimir Nedeljković  vodi  i bend Zontag, koji osim njega čini i Pedja Wolff Vukovic, ex IGRA STAKLENIH PERLI, koji svira na elektronskim perkusijama. Vladan Nedeljković Nedelja svira sint, gitaru i peva. Muzika koju izvode može se svrstati u Acid Psychedelic.

 

Izlozba je prosla kroz vise zemalja: Nemacku, Austriju, Majdjarsku, BiH, Grcku, Makedoniju, kao i vise muzeja: Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Muzej grada Novog Sada  i Muzej Zmaj Jovan Jovanovic.

 

Biografija: Vladimir Nedeljković je rođen 7. januara 1964. godine u Pančevu. U rodnom mestu je završio gimnaziju, a potom Pravni fakultet u Beogradu. Bavi se stripom i crtanjem, komponuje, svira i peva, i proučava rokenrol.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..