Dražen Kovačević, talentovani domaći strip autor, koji dugo već stvara i radi za francusko tržište, prikazaće svoje originalne strip table i ilustracije na izložbi u galeriji Grafičkog kolektiva, čije je otvaranje zakazano za ponedeljak, 9. februar 2015. u 19h.

 

Dražen Kovacevic, još jedan od domacih strip autora koji dugo vec stvara i radi za francusko tržište, prikazace svoje originalne strip table i ilustracije na izložbi u galeriji Grafickog kolektiva, cije je otvaranje zakazano za ponedeljak, 9. februara u 19h, a trajaće do 19. februara 2015. U pitanju su ilustracije stripa ''Valkira''. Dva domaca izdavaca, oba posvecena domacem stripu, Systemcomics i Lavirint zajednicki spripremili ovo izdanje, takvo da se može staviti na bilo koju policu gde ce odskakati (i to ne samo gabaritom i dimenzijama) u odnosu na sve što se pojavljuje kod nas i u svetu.

 

Svaki element,od logoa i naslovnice, preko raznh dodatnih materijala i ilustracija, do korisnih pojašnjenja terminologije cini kvalitet više, i svi oni zajedno su skladno uklopljeni u ovom vanserijskom albumu.

 

Objavljivanje stripa našeg autora koji je nastao i najpre bio objavljen na nekom drugom tržištu i jeziku izaziva pomešana osecanja: sa jedne strane nam je drago da toga autora ipak imamo prilike da citamo i na srpskom jeziku, a sa druge, žal što ovdašnja izdavacka i opšta ekonomska situacija nije takva da taj umetnik može da inicijalno stvara za svoje tržište.

U pitanju su ilustracije stripa ''Valkira'', koji izdaju dva domaća izdavača, oba posvećena domaćem stripu - System comics i Lavirint.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..