Prvi sprat Narodnog muzeja u Beogradu - U okviru aktuelne izložbe PIT MONDRIJAN. SLUČAJ „KOMPOZICIJE II“ koja je od strane Društva istoriačra umetnosti Srbije (DIUS) proglašena najboljom autorskom izložbom u 2014. godini, ovog četvrtka, 22. januara u 18 časova u Narodnom muzeju u Beogradu održaće se zanimljivo predavanje. Dr Dragan Bulatović, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu naslovio je svoje predavanje Istorija umetnosti i muzeologija – Brak iz interesa.


Tekuća izložba u Narodnom muzeju podstakla je promišljanje o uzajamnoj proizvodnji izuzetnosti koja se između istorije umetnosti i muzeja odigrava kako danas tako i pre dva veka. Šta je u prirodi jedne institucije i jedne disciline što im omogućava prilagođavanje svakom vremenu, biće predstavljeno kroz nekoliko primera iz novije prakse u svetu i kod nas.
Dr Dragan Bulatović se bavi teorijom muzeologije i heritologije, kao i metodologijom istorijsko-umetničkog diskursa. Na Filozofskom fakultetu je ne čelu Centra za muzeologiju i heritologiju.


Predavač je muzeologije po pozivu na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna Univerziteta umetnosti u Beogradu i na Multudisciplanrnim studijama istorije filozofije, prirode, nauke i tehnologije Univerziteta u Beogradu.


Izložba PIT MONDRIJAN. SLUČAJ „KOMPOZICIJE II“ čije su autorke Jelena Dergenc i Simona Ognjanović će moći da se vidi do 22. februara. Predavanje je namenjeno su svim zainteresovanim posetiocima. Ulaz je slobodan.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..