U Kulturnom centru LADA (Simina 10a), održana je promocija trećeg broja magazina Armaturgija. Časopis izlazi uz logističku podršku kuće za konsalting ReVision i finansijsku podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Promociju su otvorili glavni i odgovorni urednici časopisa, Mihajlo Vitezović i Jelena Obradović, kao i producent Marko Prerad.

 

Pored magazina, bili su izloženi i radovi scenografa Stevana Aleksića. Magazin je predstavljen i u veb izdanju (na video bimu), i u štampanom izdanju. Štampa je izdavačka kuća Čigoja, a distribuira Službeni glasnik.

 

Tema broja su festivali kao fenomen, u sklopu čega časopis donosi priloge kaošto su intervju sa Vladanom Petkovićem, filmskim kritičarem i programskimdirektorom festivala Kratkofil, zatim reportaže sa filmskih festivala Motovun iFreeNetWorld i pozorišnog festivala Joakim Vujić, kao i druge kritike, osvrte ikolumne. U svakom broju predstavljen je jedan umetnik, a u ovom je to StevanAleksić, vanredni profesor na katedri za scenografiju Fakulteta za umetnost iNastao prvobitno na inicijativu studenata dramaturgije Akademije umetnosti u Beogradu, a sada kao nezavisno izdanje, Armaturgija je časopis posvećenpozorištu, filmu, televiziji i drugim umetnostima. Naslov je skovan kao igra reči: kako armatura predstavlja osnovu, tako je dramaturgija temelj ipredložak svih izvođačkih umetnosti.

 

Ideja je potekla iz želje da se formira sveobuhvatni umetnički časopis koji doprineo promociji i povezivanju umetnika iz Srbije i regiona.ž

 

Treći broj, kao i prethodna dva izdanja, mogu se pročitati i u elektronskoj formi ovde

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..