Pozivamo vas na otvaranje izložbe fotografija „Usamljenost kao izbor“ kolektiva Kamerades u petak 26.12.2014. godine u 20 časova u Uličnoj galeriji. Neočekivanim izborom za sveprisutno novogodišnje raspoloženje, izložbom koja se bavi temom usamljenosti, Ulična galerija i kolektiv Kamerades tematizuju uobičajena praznična osećanja napuštenosti i razočarenja.

 

Koristeći Instagram kao medij, za koji je, kao i za druge društvene mreže karakterističan privid velikog broja prijatelja, pratilaca ili obožavalaca, Kameradesi dodatno naglašavaju atmosferu izolovanosti. Ali šta ako je usamljenost izbor?

 

Usamljenost kao izbor - Seti se rodjenja. I odrastanja. Seti se prvog osećaja usamljenosti i melanholičnih maštanja. Kako te je  zamagljena predstava stvarnosti navela u vrtlog hladnoće, sivila i depresije. Seti se vapaja za pomoć i spoznaje da stvarnost ima i drugačiju formu koju nisi video. I seti se trenutka kada se opraštaš od svega čega si se sećao. Zatim trenutka kada zaboravljaš. Dok odlaziš, znaš da nisi bio sam, da si bio deo nečeg značajnijega od sebe i svega čega se više ne sećaš. U tome je lepota koju si kasno spoznao, prijatelju.
Izložbu posvećujemo upravo Tebi.

 

Posetioce izložbe „Usamljenost kao izbor“ očekuje 52 poklon fotografije kolektiva Kamerades koje mogu preuzeti na otvaranju.  

 

Kameradesi su grupa od šest dokumentarnih fotografa iz Srbije. Članovi dele zajedničku misiju dokumentovanja realnosti i širenja svesnosti u polju društvenih tema na Balkanu. Njihov rad je baziran na tradicionalnom pripovedanju, ali sa poštovanjem za visoke vizuelne, etičke i narativne standarde u foto-žurnalizmu. Kameradesi su Saša Čolić, Nemanja Jovanović, Milovan Milenković, Nemanja Pančić, Marko Risović, Marko Rupena.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..