U petak  19. decembra 2014. godine sa početkom od 10 časova u  Domu omladine Beograd, sala Amerikana, biće održana konferencija “Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina” u organizaciji  Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH. Konferencija „Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina“ završna je aktivnost projekta "Inkluzija manjina ne treba biti iluzija".

 

Za cilj ima da istraži  inkluziju nacionalnih manjina i otvori pitanja konkretnog uključivanja nacionalnih manjina u društveni, politički, ekonomski i kulturni život Srbije i regiona.Projekat se sastoji se od četvorodnevnog intenzivnog treninga  “Pozorište za inkluziju manjina” koji se bazira na korišćenju pozorišne metodologije i okuplja 16 mladih profesionalaca (umetnika, aktivista, predstavnika civilnog društva) iz 8 zemalja regiona: Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i pomenute jednodnevne interaktivne konferencije. Konferenciju će otvoriti performans koji su učesnici kreirali prethodnih dana.

 

Konferencija će uključiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih  institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i biće otvorena za javnost. Ovaj događaj će biti mesto za interaktivni i interkulturalni dijalog gde ćemo pokušati da otvorimo i odgovorimo na izazove i pitanja inkluzije nacionalnih manjina. Idejni tvorac i organizator projekta je Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH. Projekat je podržala Centralna evropska inicijativa – CEI, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Delhaize Serbia  i sprovodi se uz saradnju internacionalne mreže “Firestarter” i partnerstvo Doma omladine Beograd.




Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina

Regionalna konferencija sa performansom

 

U petak  19. decembra 2014. godine sa početkom od 10 časova u  Domu omladine Beograd, sala Amerikana, biće održana konferencija “Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina” u organizaciji  Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH. Konferencija „Različiti modeli inkluzije nacionalnih manjina“ završna je aktivnost projekta "Inkluzija manjina ne treba biti iluzija" koji ima za cilj da istraži  inkluziju nacionalnih manjina i otvori pitanja konkretnog uključivanja nacionalnih manjina u društveni, politički, ekonomski i kulturni život Srbije i regiona. Projekat se sastoji se od četvorodnevnog intenzivnog treninga  “Pozorište za inkluziju manjina” koji se bazira na korišćenju pozorišne metodologije i okuplja 16 mladih profesionalaca (umetnika, aktivista, predstavnika civilnog društva) iz 8 zemalja regiona: Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i pomenute jednodnevne interaktivne konferencije. Konferenciju će otvoriti performans koji su učesnici kreirali prethodnih dana. Konferencija će uključiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih  institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i biće otvorena za javnost. Ovaj događaj će biti mesto za interaktivni i interkulturalni dijalog gde ćemo pokušati da otvorimo i odgovorimo na izazove i pitanja inkluzije nacionalnih manjina. Idejni tvorac i organizator projekta je Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH. Projekat je podržala Centralna evropska inicijativa – CEI, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Delhaize Serbia  i sprovodi se uz saradnju internacionalne mreže “Firestarter” i partnerstvo Doma omladine Beograd.

Za prijave na konferenciju pošaljite ime, prezime, institucija/organizacija/kompanija, kontakt na:

Milena Todorović, koordinator, Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Program na engleskom jeziku možete naći na http://www.reach.org.rs/agenda-different-models-for-inclusion-of-national-minorities.html  .

 

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..