U petak, 12. decembra 2014. u 19:00 časova u galeriji KM8, Kraljevića Marka 8 u Beogradu biće otvorena izložba stripa magazina “Risha Project”. Risha Project je onlajn strip magazin koji objavljuje stripove, grafičke radove i intervjue sa umetnicima iz celog sveta.

 

Ovom prilikom, urednici sajta će se potruditi da jednom izložbom predstave celokupnu produkciju koja je objavljena u poslednje dve godine, sa posebnim fokusom na autore koji dolaze iz manje vidljivih sredina i scena. Na izložbi će se naći radovi autora iz Srbije: Boris Stanić, Aleksandar Zograf, Vuk Palibrk, Aleksandar Todorović, kao i umetnika iz Egipta, Libana, Iraka,  Sirije, Maroka, Alžira, Francuske, Rumunije, Poljske, Holandije Turske, Kanade i Amerike.  

 

Otvaranje će pratiti i muzički program: Elepheel (Liban) sa intro plejlistom, Antez (Francuska), Kontinuumi, živi nastup akustične nojz muzike, Vesić (Beograd), one-man elektro bend I DMNTD (Pančevo) sa outro plejlistom.

 

Izložba Risha Project realizuje se kroz saradnju Goethe-Instituta i udruženja Urbani Inkubator i Elektrika. Risha Project je deo međunarodne mreže za kulturne inovacije CIN.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..