U toku decembra, meseca ljudskih prava, Foto klub "Leskovac" i Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima grada Leskovca realizuju konkurs za fotografije pod nazivom "Život u okovima" sa ciljem da se ukaže na važnost problema trgovine ljudima koji je sve više prisutan u modernom društvu. Trgovina ljudima je veliki problem savremenog društva i predstavlja dramatičan oblik kršenja osnovnih ljudskih prava.

 

Negativne posledice koje ovaj problem nosi su dalekosežne, kako po osobe koje su preživele trgovinu ljudima i njihovo najbliže okruženje, tako i po društvo u celini.

 

Prema statističkim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u periodu od januara do juna 2014. godine zabeleženo je 45 žrtava različitih oblika trgovine ljudima, kao što su radna i seksualna eksploatacija, prosjačenje i eksploatacija u cilju vršenja krivičnih dela.

 

Na foto konkurs su prihvatljive fotografije koji oslikavaju neki od oblika trgovine ljudima, a svi zainteresovani građani za učešće na izložbi, informacije o načinu konkurisanja, koje je otvoreno do 31. decembra 2014. godine mogu pronaći na sajtu Foto kluba "Leskovac" - OVDE

 

Najbolje fotografije biće prezentovane na izložbi koja će biti organizovana u januaru, u galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

 

Ovu izložbu je finansijski podržala Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a podršku realizaciji pružili su i grad Leskovac, Leskovački kulturni centar, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima i NVO Atina.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..