U nedelju 02. novembra 2014. od 16:00 do 19:00  Dom omladine Beograda i Ženski informaciono dokumentacioni trening centar (Ženski INDOK centar), ove godine organizuju treći po redu Ženski medijski forum: ŽENERAMA. Ovogodišnji Forum će biti posvećen ciklusu tribina ROD I LEVICA koji je započet još 2012. godine uz podršku fondacije Rosa Luksemburg. U okviru Foruma, pored panela biće predstavljeno najnovije izdanje ROD I LEVICA 3 (ŽINDOK, 2014), kao i izložba “Feministkinje i država” Centra za marginu.

 

Cilj projekta ROD I LEVICA je emancipacija kroz edukaciju i otvaranje prostora za kritičko mišljenje i preispitivanje opusa socijalnih pokreta sa posebnim osvrtom na feminizam na prostorima bivše Jugoslavije. Tema roda i levice zapostavljena je i obojena mnogim predrasudama i zato predstavlja izazov, izvor inspiracije i nadamo se zanimljiv podstrek za sve aktiviste/aktivistkinje, studente/studentkinje, istraživače/ istraživačice, kao i sve one kojima je bavljenje alternativnim politikama zadovoljstvo i oblast interesovanja. Svi su dobrodošli na naša predavanja, koja su osmišljena tako da nakon teorijskog uvoda u specifičnu temu, ostavljaju prostor za razgovor i debatu.


Nedelja, 2. novembar u 17:30 sati, svečano otvaranje

 

!16:00-17:30 Panel: Izlaganje radova s konkursa Rod i levica 3: Novi izazovi feminizma i levice – 21. vek

 

17.30-18.00 – Otvaranje izložbe “Feministkinje i država”, Centar za marginu


Izložba nas vodi kroz kritičko promišljanje današnje feminističko aktivističke borbe, prikazane kroz vizuelno propagadni materijal o rodnoj ravnopravnosti na moderan, popularan i dostupan način.


Izložba će biti otvorena od 2. do 9. novembra u Xolu ispred sale Amerikana.


Na samom kraju, pozivamo vas na promociju publikacije Rod i levica 3, gde ćete imati prilike da se podsetite na teme koje smo imali preilike da pokrijemo od početka ove godine. Publikacija je zbornik radova s konkursa.

 

18:00-19:00 – Panel: Promocija publikacije ROD I LEVICA 3, ŽINDOK 2014

 

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..