Izložba Helmut Newton i erotska fotografija u galeriji New Moment biće otvorena još dva dana, tačnije do 30. oktobra kada u u periodu od 17- 19h sve posetioce očekuje poslednje stručno vođenje kroz izložbu. Do sada je izložbu videlo više od tri hiljade građana.


Henri Matisse je još jedna velika izložba koju će ljubitelji umetnosti imati prilike da pogledaju krajem novembra u galeriji New Moment.

 

25 orignialnih grafika najpoznatijih svetskih erotskih fotografa među kojima su Helmut Newton, Sam Taylor Wood, Nobuyoshi Araki, Greg Gorman, Man Ray, Jeanloup Sieff, Nan Goldin i Ralph Gibson beogradskoj publika može da pogelda do 30. oktobra 2014.

 

Sada već kultne erotske fotografije Helmuta Newtona proslavljaju koncept života kao performansa u kome seks i nasilje, postavljeni kao pozorišna drama, uprkos uzbuđenju koje izazivaju, prevode seksualnost iz oblasti emocija i ljubavi u obezličeno polje ukusa i stila. Pored Newtonovih uzbudljivih dela, izložba prikazuje i fotografije koje potpisuju Sam Taylor Woods u čijem prikazu tela vidimo poigravanje sa statikom, geometrijom, ravnotežom i gravitacijom, Nobuyoshi Araki koji naglašava razotkrivenost postavljajući boju kao simbol Erosa, a čin fotografisanja je prepun emocija poput seksualnog čina. Primarnost estetskog snažno je prisutna u predstavi fizičke intimnosti koju nam daje Greg Gorman. Nadrealisti poput Man Raya posvetili su posebno značajnu pažnju erotskoj fotografiji, dok kontrasti crnog i belog i upotreba svetla i senke unose neophodno uzbuđenje i dodatno „dramatizuju“ prizor, makar samo sastavljen od fragmentisanog tela žene, kako ih vide Jeanloupe Sieff i Ralph Gibson. Od sredine 70-ih godina liberalizacijom celokupnog društva javlja se i muška erotska fotografija kao i queer fotografija koja sadrži i izrazito politički karakter, a koju na ovoj izložbi možete videti kroz objektiv Nan Goldin.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..