Kulturni centar REX u petak, 26. septembra 2014. u 14:00 - Mural Darinke Pop Mitić na zidu ulaznog hola Kulturnog centra Rex prikazuje neka od ključnih društvenih i političkih dešavanja iz devedesetih godina prošlog veka, koja su u velikoj meri uticala na stvaranje i artikulisanje potrebe za kulturnom produkcijom drugačijih aspiracija i perspektiva od onih koje su tada bile hegemone ili dominantne.

 

 

Crteži su poslagani kao slojevi ispod slike zgrade Rexa, obrazujući "tlo" na kome on i počiva. Priča o tome kako je izgledao politički i društveni milje koji je stvarao jednu novu kulturnu politiku i njen kulturni centar je i priča uz koju je autorka i stasavala. Prema njenim rečima, izložbe i diskusije o savremenoj umetnosti devedesetih su neka vrsta uvertire za mural.

Darinka Pop Mitić (1975) je vizuelna umetnica iz Beograda. Kao autorka je u vise navrata sarađivala na različitim projektima Kulturnog centra Rex, doživljavajući ga najčešće kao mesto gde se moglo čuti suprotno mišljenje i gde se moglo otvoreno
i kritički diskutovati.


Izložbu POGLED UNAZAD podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..