U cilju aktivnijeg doprinosa smanjenju homofobije i diskriminacije prema LGBT osobama u Srbiji, organizacija Labris je realizovala jedinstvenu aplikaciju za pametne telefone - LGBT PRIJATELJSKA MREŽA. Aplikacija je nastala po uzoru na LGBT prijateljsku mapu koja se nalazi na sajtu  pflagsrbija.org.rs

 

Osim informacija o aktivnostima organizacija, sada su na na jednom mestu i lako dostupni kontakti za psihološku i pravnu podršku, kao i institucije i ustanove u Srbiji koje imaju razumevanje ili pružaju podršku ovom delu populacije.

 

Na aplikaciji se trenutno nalaze informacije i kontakti  9 klubova/kafića, 37 organizacija, 19 institucija, 11 terapeuta i 2 ginekološke ordinacije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Šapcu i Zrenjaninu. Na raspolaganju su kontakti za pravnu, psihološku pomoć stručnjaka koji godinama rade na unapređenju položaja LGBT osoba.

 

“Ovom aplikacijom želele smo da pre svega da omogućimo LGBT osobama i njihovim prijateljima da na jednom mestu imaju informacije o svim značajnim aktivnostima u okviru zajednice. Zato pozivam organizacije civilnog drustva i državne institucije da priključivanjem LGBT PRIJATELJSKOJ MREŽI doprinesu smanjenu homofobije i boljem prihvatanju LGBT osoba u zajednici” – rekla je Jelena Vasiljević, koordinatorka organizacije LABRIS.

 

LGBT PRIJATELJSKA MREŽA nije namenjena isključivo LGBT zajednici, već i roditeljima i prijateljima LGBT osoba kojima su sada lako dostupne informaciji i kontakti za bilo koju vrstu pomoći.

 

Inicijativu za realizaciju ove inovativne i korisne aplikacije pokrenula je organizacija za lezbejska ljudska prava LABRIS.  Aplikacija je dostupna besplatno preko Gugl Plej (Google Play) servisa ili na sajtu sajtu  pflagsrbija.org.rs

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..