Ovogodišnji Festival trajaće od 1. do 4 aprila i kao i svake godine obeležiće ga gostovanje brojnih umetnika. Veliki deo ovogodišnjih Aprilskih susreta biće posvećen instalacijama, video umetnosti, izložbama, performansima, muzici…APRILSKI SUSRETI, SREDA, 2. APRIL - program pogledajte u nastavku:


od 11.00 Izložbe u svim izložbenim prostorima

19.00 Novi prostor: Video radovi

19.00 U dnu kružnog stepeništa: Točak kantri pevača Dona Vilijamsa
 
20.00 velika sala OTPADNIK, Multimedijalni muzički performans
autor: Primož Oberžan, Maribor Muzička stereodrama za čoveka i mašinu
Priča Otpadnika formirala se kroz život Primoža Oberžana koji već dve decenije stupa  neobičnim stvaralačkim putem kao muzičar, filozof, pedagog i vođa kolektiva The Stroj. Otpadnik je njegov prvi pozorišno-muzički projekt koga je, kako sam kaže, pisao, konstruisao i komponovao poslednje dve godine.
 
Protagonista Otpadnika, profesor Franz Spielmann, kao bezposlen filozof naseli se na otpadu gde počne da traga za neobičnim predmetima i otpadnim mašinama iz kojih izrađuje metamašine, odnosno strojeve za proizvodnju smisla.
Otpadnik je originalna kritika i refleksija potrošačkog društva, nabijena energičnim muzičkim kompozicijama na specialno izrađenih instrumentih autora, koji kroz predstavu u ulozi prof. Spielmanna na duhovit i bezkompromisan način izlaže vlastitu životnu filozofiju – metamehaniku.
 
23.00-24.00 Heppy centar: POP-OFF, muzički performans


Pop-off je novi projekat braće Popov za koji su karakteristični spori tehno i dub obrasci, dopunjeni 3d projekcijama. Srđan i Pavle su do sad imali priliku da sviraju na AS i u SKC-u uopšte, gde su gradili svoj izraz koji je varirao između eksperimentalne, rock, kao i electro muzike, često uz dodatni vizuelni sadržaj. Ovaj nastup je pretpremijera izdanja ''Purple'', koje će uskoro biti objavljeno.


 Ulaz na sve programe je slobodan!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..