Velika nam je čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo u subotu, 29. marta od 18 časova u UK Parobrod na otvaranje izložbe „Život na traci“, Sukobljavanje različitih izražajnih formi. Petnaesti Festival studentskog filma, u susret jubileju, okupiće 15 odabranih mladih autora likovne, primenjene i filmske umetnosti na multimedijalnoj izložbi.

 

Izložba pod nazivom „Život na traci“ biće postavljena u Ustanovi kulture Parobrod od 29. marta do 1. aprila 2014, u okviru pratećeg programa 15. Festivala studentskog filma.


Tema izložbe „Život na traci“ odabrana je kako bi se u skladu sa slobodnom temom festivala, prikazalo različito poimanje umetnika o životu u savremenom društvu. Koji su problemi  ili simptomi današnjih predstava i vrednosti društva  „na traci“ tj. na filmu i na televiziji? Koji je odgovor mladih umetnika na postojeće stanje u društvu i umetnosti? Ideja je da se prikažu i sukobe različiti umetnički izrazi, forme i stavovi u okviru ove multimedijalne izložbe.


Petnaesti Festival studentskog filma održaće se od 27. do 30. marta 2014. godine u Muzeju jugoslovenske kinoteke i Ustanovi kulture Parobrod. Ove godine FSF slavi svoj jubilej, petnaest godina postojanja. U cilju slavljenja raznolikosti tema, žanrova i ideja studenata, festival je oslobođen strogog koncepta. Tema je slobod(n)a; slavimo raznolikost, različite pristupe filmu, kreativnost i ideju koja je održala festival sve ove godine i u trenucima kada je to (bilo) gotovo nemoguće.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..