DS1DAH Teatar, u svojoj novoj predstavi,  KOD Nastasijevića,  bavi se čuvenom porodicom  Nastasijević i istražuje duhovno  nasleđe koje je ova porodica  ostavila našoj kulturi. Umetnički i politički kontekst između dva svetska rata  pozadina je dešavanja u ovoj predstavi koja kombinuje više formi scenskog izraza.

Publika prolazi, s jedne strane,  kroz jedan svet koji je delimično faktografski, zasnovan na biografskim podacima iz života ove zanimljive porodice, a s druge strane ,  prepliće se s motivima i fantastikom iz književnog i dramskog dela Momčila Nastasijevića.

 

Sudar svetova, realnog i fiktivnog, publika prati kroz likove pripovedaka Momčila Nastasijevića koji se sreću sa svojim tvorcem, sluša se i izvodi muzika njegovog brata Svetomira, ompozitora, dok sestre Nastasijević otkrivaju svoje tajne i na svoj način učestvuju u stvaranju imaginarno - realnog sveta  koji ih je tada okruživao u formi tradicionalne "večernje" ili soirée-a.  Predstava  osvetljava  umetnički i kulturni milje međuratne građanske Srbije, istovremeno projektujući jednu snažnu umetničku viziju . Rađanje, razvoj i "hibernacija" naše građanske klase i konsekvence koje proizilaze iz toga. i njihov uticaj na dalji razvoj građanske klase i građanske misli jesu neka od pitanja koja ova predstava pokreće.


Netipični i autentični pristup pozorišnom stvaralaštvu Dah Teatra je i u ovoj predstavi došao do izražaja. Beogradska publika će moći u interakciji sa glumcima i u netipičnom pozorišnom ambijentu za zaviri i u svet pun fastastike porodice Nastasijević i u tajne stvaralačkog postupka DAH Teatra.

Premijera nove predstave DAH Teatra u Marulićevoj 8
KOD Nastasijevića
pretpremijera 7. april 20h
premijera 8. april  u 20 h
repriza 9. april u 20hRežija i scenario:
Dijana Milošević

Uloge:
Nebojša Ignjatović - Svetomir Nastasijević
Sanja Krsmanović Tasić - Darinka Nastasijević
Ivana Milenović -  Natalija Nastasijević
Maja Mitić - Slavka Nastasijević
Jugoslav Hadžić - Momčilo Nastasijević
Zoran Vasiljević – Živorad Nastasijević

Muzika:
Nebojša Ignjatović, Sanja Marković, Jugoslav Hadžić
Scenografija:
Neša Paripović
Svetlo
Radomir Stamenković
Izvršni producent i PR
Stefan Mladenović


<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..