"Stena i kotur" je prava rock’n’roll predstava, koja će svoje prvo izvođenje na velikoj sceni pozorišta Atelje 212 imati sledećeg četvrtka, 23. maja 2013. u 20h "Stena i kotur" je više od predstave. U pitanju je nesvakidašnja scenska postavka, koja u sebi kombinuje elemente pozorišne predstave, stand up-a i koncerta.

 

U predstavi učestvuje dvoje glumaca (Daniel Sič i Jelena Gavrilović) i tri muzičara / bend koji čine Dušan Bezuha na gitari, Branko Isaković basista i Dejan Nikolić bubnjar.  Publika će biti u prilici da čuje neke od legendarnih rok pesama, izvedene uživo:

 

ROBERT JOHNSON: ''Me and the devil blues''

ROLLING STONES – ‘’Satisfaction’’

SEX PISTOLS ''My way''

THE BEATLES ''Oh, Darling''

JANIS JOPLIN ''Cry baby''

JIMI HENDRIX '' Voodoo child''

AC/DC – ‘’Highway to hell’’

ELVIS PRESLEY – ‘’Viva Las Vegas’’

THE DOORS – ‘’Light my fire’’

ROLLING STONES ''Simpathy for the devil''

 

Reditelj predstave je Vladimir Aleksić, jedan od najvećih domaćih televizijskih autora, između ostalog autor brojnih TV emisija (‘’Garaža’’ - RTS "Video Show", "Beo Sat", "OK Kanal", Treći Kanal RTS,), reditelj čuvene serije ‘’Metla bez drške’’, ciklusa muzičkih emisija ‘’Hit meseca’’, ali i muzičkih spotova kultnih beogradskih bendova, za koje je više puta nagrađivan (EKV, Van Gogh, Električni Orgazam, Vlada Divljan, Riblja Čorba, Disciplina Kičme, Bajaga, Partibrejkers, Bebi Dol, Dejan Cukić, Delča, Piloti)...

 

Tekst su napisali Vladimir Aleksić i Aleksandar S. Janković Naziv predstave "Stena i kotur“ je sirovi prevod engleskog termina "rock and roll" priča istoriju rokenrola, želeći da nas ubedi da odustanemo od života bez kreativnosti. U tome mu pomažu Mala (Jelena Gavrilović) i bend „Stena i kotur“. U 80 minuta predstave saznaćete mnoštvo zanimljivih detalja iz istorije rokenrola i iz biografija muzičkih velikana i slušaćete u originalnom izvođenju neke od najznačajnijih rokenrol pesama. Glavni lik u predstavi je Đavo, koga igra ga Daniel Sič.

 

STENA I KOTUR je više od predstave - scenska postavka, koja u sebi kombinuje elemente pozorišne predstave, stand up-a i koncerta, te će svi posetioci biti u prilici da čuju neke od legendarnih rok numera uživo.

 

Cena karte je simboličnih 666 dinara, a prodajna mesta su:

Atelje 212, Klub ljubitelja pozorišta i Ticketline.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..