Alternacija-3Kreativni prasak u Savamali, Mikser festival / „Freak Show” (Frik Šou) je pozorišna žurka koja se prvi put organizuje u Srbiji, a njena posebnost je specifična komunikacija između posetilaca i umetnika, koji kroz interakciju dovršavaju scenario, dopisujući ga tokom samog događaja.


Posetioce očekuju raznovrsno kostimirani „frikovi”, članovi dva kolektiva: novosadske „Alternacije”, prekaljenih performera, koji u svom timu imaju žonglere i vazdušne akrobate, plesače, animatore i druge zabavljače i „Cirkusfera” iz Beograda, koja zastupa koncept sаvremenog cirkusа, umetničke аnimаcije, alternativnog i uličnog teаtrа. „Frik Šou” se održava 18. maja 2012, u 21 čas u Mikser Hausu, a karte se mogu nabaviti na prodajnim mestima „Eventima”.

„Frik Šou” je osmišljen po uzoru na spektakle u Buenos Ajresu i Ibici, u svetski poznatim klubovima „Niceto“ i „Disco 69“, koje godišnje poseti više hiljada ljudi iz svih krajeva sveta. Posebnost ovakve vrste performansa jeste u tome što akcenat nije na di-džej programu i muzici, već na interekciji između izvođača i publike.

Publika će se sresti sa nekoliko desetina učesnika među kojima će se naći „frikovi” poput batlera, matadora, dvorske lude, sveštenika, gutača vatre, idr, koje pored performera iz „Alternacije” i „Cirkusfere” čine i učesnici iz drugih kreativnih kolektiva, ali i izvođači kapuere, brejkdensa i tanga, koji će specifičnom mimikom i pokretima pozvati publiku na interakciju.

Pozorišni pristup zabavi, razvoj scenarija na licu mesta, i scenografija osmišljena posebno za ovu priliku, daju novu dimenziju poimanju zabave i čine „Frik Šou” jedinsvenimmaštovitim iskustom, gde užitak najviše zavisi od samih posetilaca, koji postaju neposredni učesnici u osmišljavanju performansa. 

Ove  vrste žurki odlikuju brojna iznenađenja koja neće izostati ni u „Frik Šou”, ali ono što jeste izvesno je da će di-džej podršku dati: „Peppe”, „Alex Mark & Mark Dub” i di-džej tim „Alternacije”.

Režiju potpisuje Milan Nešković, a ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima „Eventima” po ceni od 500 rsd.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..