Duodrama „To kad uveti ne pušta“ po tekstu Miodraga Karadžića, u režiji Milana Karadžića je 93. premijera u Zvezdara teatru i ujedno poslednja u ovoj pozorišnoj sezoni. U ulozi Ikonije je Nela Mihailović, dok njenog supruga, Novicu tumači Milutin Mima Karadžić. Ovaj komad će u maju biti izveden još sutra, 30.5. od 20 časova, dok su u junu planirana dva izvođenja – 5. i 14. juna. „Ova priča bi mogla da se dešava u bilo kom manjem mestu, selu, u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji, bilo gde. Od dva snažna karaktera, jedan je hipohondar koji ugnjetava svoju ženu, koja ga zna u dušu.

Pored sve te priče o mukotrpnom životu žene sa takvim mužem, koji je čak tragičan lik, on nema nikakvo osećanje da je naporan i da je ugnjetava. Naprotiv, misli da je najpošteniji i najiskreniji, što daje jednu radosnu tugu celom komadu. – kaže reditelj Karadžić.

Scenograf ovog komada je Boris Maksimović, kostimograf Dragica Laušević, a kompozitor Vladimir Petričević.

Ulaznice za ovu, kao i ostala predstave na našem repertoaru su dostupne putem onlajn kupovine na linku, ili na biletarnici radnim danima 12-18 časova (odnosno do početka predstave) i vikendom dva sata pre početka predstave.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..