Nezaboravno putovanje kroz različite krajeve Srbije i njeno kulturno nasleđe, koje je osmislio i priredio glumac Ivan Zekic,svakog četvrtka oduševljava publiku u Salašu Zvonko Bogdan. Program je osmišljen po uzoru na svetski poznate programe , gde svi posetioci posebno iz inostranstva mogu da se upoznaju sa tradicijom naše zemlje kroz pesmu i igru. Svakog četvrtka u 20 časova počinje ovo neobično veče narodne pesme i igre - pod imenom Sitan vez. Atmosferu tokom cele večeri na visokom nivou drži orkestar Dejana Vukčevića dok vas, kratkim igrokazima kroz različite krajeve Srbije i njenog kulturnog nasleđa vodi glumac Milan Vučković.

Čist i snažan glas Mine Mujkić otpevaće za vas neke od antologijskih narodnih pesama, dok brze noge folkloraša drže ritam i podižu publiku na noge.
 
Ovo neobično putovanje kreće sa širokih plodnih ravnica Vojvodine u laganom ritmu, da bi se zagrejalo uz banatski mađarac i potom spustilo na bregovitu i šumovitu Šumadiju tek da se niz hitova završi - a kako drugačije nego uz čačansko kolo. Jug naravno podiže temperaturu i uz vranjansku svitu zalazi za brda Kosova i Metohije. I kada je štimung na vrhuncu, zaboravi se iz kog smo kraja pošli i gde smo došli - jer je samo važno da je veselo, što se po pravilu u Srbiji proslavlja uz vanvremenske kafanske hitove kao i romsku muziku koja se sluša u svakom kutku Srbije.
 
Kada se putovanje približi kraju, gostima se pruža prilika da učestvuju u građenju atmosfere zajedno sa izvođačima.

za potpis fotograf Mitar

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..