Nakon premijere u decembru, prvo izvođenje predstave „Mi smo vaša deca, draga Jelena Sergejevna" BardTeatar je zakazao za 03. marta u 20h u Knjaževsko-srpskom teatru. „Bard teatar je prepun divnih ljudi, talentovanih i nije bilo lako odabrati glumce. Pored grupe srednjoškolaca, trebalo je odabrati jednu glumicu iz ranije oformnjene starije grupe, čuvena 27+ grupa. Iz te grupe za naslovnu ulogu odabrana je Nataša Sparić Janković koja je i te kako opravdala naš osećaj, producentkinje Ivane Jevrić i mene, da je ona idealna za tu ulogu. Uloga Vladimira, u originalnom tekstu Volođe, pripala je Veljku Trifunoviću, uloga Paše Mihajlu Miloševiću, Ljalju koja se kod nas zove Olja, igra Julija Vučković, a samo jedan lik koji je u originalu muški sam prebacila u ženski, Viću, igra Milica Vasić jer za problem tog lika nije vezan rod, univerzalni je problem pa je kod nas Viktor – Viktorija zvana Vića.

Interesantno je da se ovi mladi ljudi privatno ne mogu uopšte poistovetiti sa svojim likovima, nisu dobili uloge po "fioci" i meni je drago da su prihvatili izazov stvaranja lika od nule.
 
Scenografiju potpisuje Nikolina Nikolić, a kostime Lila Vuković. Moja je režija i adaptacija teksta", navodi Marija Rakočević, rediteljka predstave.

Divota je raditi sa ljudima BardTeatra. BardTeatar je mesto gde mladi dobijaju priliku da se kreativno izraze, fizički i mentalno aktiviraju, edukuju u pozorišnom smislu i proz predstave društveno angažuju kreiranjem dramskog stvaralaštva.

„Nakon premijere sam poželela da oslušnem publiku, reakcije su bilo gotovo iste, od teskobe i osećaja nemoći do komentara da je ovo komad koji treba svi srednjoškolci da odgledaju", reči su producentkinje.

Da li je Jevrić u pravu, prepuštamo vama, draga publiko!

Nedelja, 03.03.2024. u 20h u Knjaževsko-srpskom teatru.

Ulaznice po ceni od 400 dinara u prodaji su od srede 28. februara u radnji Crazy Vinyl Shop (Crvenog barjaka 21, ponedeljak-subota od 12 do 21h).

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..