U nedelju, 02. jula, svečano je otvoreno treća sezona Pozorišta Teatrijum premijernim izvođenjem predstave "Roditelji". Predstava je u produkciji Omladinskog pozorišta Dadov, glume Lazar Đukić, Ivana Dudić, Joakim Tasić i Brankica Sebastijanović, dok režiju potpisuje Marko Čelebić. Publici se pre predstave obratio i pozdravio Tihomir Stanić, dramski umetnik i jedan od osnivača Teatrijuma. On je najavio više od 60 različitih predstava ove sezone. "Biće to kao i dosada, jedna vrsta praznika, radosti i veselja, u toj simbiozi koja postoji hiljadama godina između gledalaca i scene gde se prenose neke istine o svetu u kome živimo!" Predstava "Roditelji" je komedija, zasnovana na motivima dela "Bog masakra" Jasmine Reze. Na duhoviz način prikazuje moderno, zapadno roditeljstvo, i kako ono utiče na decu, ali i same roditelje. 

Predstavu ćete moći da pogledate i u ponedeljak, 03. jula, od 21h.

Ove nedelje u Teatrijumu vas očekuje još jedna premijera, predstava "Ljubaf". Fenomenalnu glumačku postavu čine Branislav Zeremski, Elizabeta Đorevska i Dubravko Jovanović, dok režiju potpisuje Erol Kadić.  

Ovaj komad se na duhovit način bavi najbitnijim osećanjem, ljubavlju:

"Predstava LjUBAF govori o ljudskim odnosima i pokreće niz pitanja o životu:

Šta je ljubav? Kako je naći ? I kad je nađemo, kako je održati u životu, u ovom svetu koji ponekad  izgleda potpuno okrenut naopačke?

Dvojica  školskih prijatelja, ponovo se  susreću i tada  jedan spreči ovog drugog  u  pokušaju da skoči u reku."  

Pored predstave Ljubaf, čije premijerno izvođenje je zakazano za utorak, 04. jul u 21 čas, a igraće se i u sredu, 05. 07, i nedelju, 09.07.

Ove nedelje, publika će imati priliku da pogleda i predstave:

- "Luča Mikrokozma" u izvođenju Petra Božovića i hora Prvog beogradskog pevačkog društva, 06.07.

- "Zlostavljanje" Ive Andrića, u izvođenju Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina,

- "Simfonija Crnjanski", autorsko delo Đorđa Markovića u produkciji Dadova i Fakulteta dramskih umetnosti.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..