Prva premijera u sezoni 2023/2024 je drama GODIŠNJICA u dramatizaciji Rebeke Vilhajt i prevodu Olivere Đorđević. Pred nama je komad o važnim i prelomnim životnim pitanjima, poput: Hoćemo li život proživeti po pravilima koje je neko napisao za nas? Hoćemo li ući u formu života koju su nam skrojili naši roditelji ili neki drugi autoriteti? Hoćemo li pristati da budemo u konvencijama odrekavši se onoga što nam srce govori? Komad GODIŠNJICA koju će publika Madlenianuma moći da gleda na Velikoj sceni od 18. oktobra, i u repriznim izvođenjima 29. i 31. oktobra govori o mladoj koja se ne pojavljuje pred oltarom. Njeni roditelji su na ivici nervnog sloma…ili, eventualno, dobrovoljnog izgnanstva. Venčanje koje je umalo otkazano.

Brak koji zamalo nije sklopljen, i neočekivani preokret u poslednjem trenutku! Posle četvrt veka, proslava godišnjice tog istog braka. Isto mesto, isti hotel, ista soba, isti ljudi… Ili nisu isti…? I je li isti i njihov brak? Ima li šta istinski da se slavi? Ili bi i ovog puta, neočekivano, nešto moglo da krene naopako?

Autorski tim predstave Godišnjica čine reditelj Petar Jovanović, scenograf Damjan Paranosić, kostimograf Milica Grbić Komazec i kompozitor Bojan Milinković. Za scenski pokret zadužen je Danilo Milovanović, a za scenski govor Milica Janketić. Dizajner svetla je Srđan Jovanović. Glavna junakinja komada Mimsi poverena je glumici Vanji Milačić, a pored nje publika će u raskošnim vrcavim ulogama gledati i Ljubinku Klarić, Srđana Karanovića, Stefana Bundala, Tamaru Aleksić i Ljubomira Bulajića.

Foto: Đorđe Tomić

 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..