Nažalost mere zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru ostaju do kraja juna, tako da sezonu 2019/2020. Madlenianum nastavlja Virtuelnim putovanjem, a u teatru u Zemunu posetioce očekuju od sledeće sezone. Za početak važna napomena - do kraja ove nedelje možete vratiti ulaznice za predstave pozorišta koje nisu odigrane u martu i aprilu mesecu, i to na blagajni u Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42, koja radi od utorka do petka od 10 do 15 časova, a subotom i nedeljom od 10 do 17. Ove srede pozorište nas vodi u Češku sa grande operom Bedžiha Smetane Dve udovice.

Premijera ove komične opere je bila 23. marta 2001. godine, dirigovao je Stanko Jovanović, a režiju je postavio još jedan cenjeni gost iz inostranstva, Jozef Prudek. Opera sa izuzetnim mladim solistima i doajenom naše operske scene Nikolom Mitićem, velikim horskim i igračkim ansamblom donela je svu raskoš romantičarske slovenske duše i punila je salu Madlenianuma do renoviranja Velike sale.

Koliko je Madlenianum išao u korak sa vremenom i podržavao savremene projekte govori i koprodukcija na međunarodnom projektu Balkan Dance Project Vol. 2, savremenom plesnom izrazu izuzetnih koreografa Aleksandra Ilića i Natalije Ivanjec iz Poljske koji su postavili delo Posle soneta, inspirisani Sonetnim vencem Franca Prešerna, po ideji i libretu Teodore Sujić, ako i delom Cube untold (Kocka) u koreografiji i inscenaciji makedonskog koreografa Igora Kirova. Ovaj savremeni balet u koprodukciji Madlenianuma i Festivala Velenje premijerno je izveden 8. oktobra 2016. godine, i biće emitovan u petak 28. maja u 19.30.

Za kraj ove nedelje i meseca poslastica – savremena drama čuvenog hrvatskog pisca Mire Gavrana Tajna Grete Garbo. Sa ovom melodramom Madlenianum nastavlja svoju misiju predstavljanja velikih imena iz oblasti umetnosti, pogotovo znamenitih ženskih likova, na svojoj sceni. Gretu Garbo je sa stilom i prefinjenošću odigrala Tanja Bošković. Dramu je režirala Đurđa Tešić, premijerno je izvedena 25. februara 2012. Svoju onlajn premijeru ima u nedelju 31. maja u 19.30, a reprize su 2. i 3. juna od 19 časova.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..