Predstava će se odigrati 28.03.2016. u Bitef teatru. Rediteljka Jelena Bogavac prvi put je režirala ovu predstavu 2010. godine. Ova, eksperimentalna inscenacija bavila se pisanjem i čitanjem, pa su u njenom nastanku, kao izvođači, učestvovali brojni pisci i spisateljice. Među njima je bio i Jovan Ćirilov.

 

"Jelena Bogavac i ja, već smo radile ovaj komad, u drugačijoj, konceptualnoj izvedbi. Nova predstava u izvesnoj meri nasledila je indentitet prethodne: neke elemente smo zadržale, ali smo uvele nove i razradile ih u saradnji sa kreativnim timom, glumcima i glumicama okupljenim oko programa Bitef zone. Predstava polazi od teze da je lično- političko, pa joj je cilj da publiku isprovocira na preispitivanje sopstvenog identiteta, odnosno: sopstvenih identiteta, bili oni lični ili kolektivni’’, naglašava Milena Bogavac.

 

U skladu sa nazivom Bitefove pozorišne sezone 2015/16 - ,,Identitet'', ,,Gamma Cas” je predstava koja pokušava da profiliše identitet i inspiriše gledaoce da sebi postave pitanje ,,Ko sam ja?''.

 

,,Gamma Cas je predstava o identitetu: nacionalnom, evropskom, ličnom, političkom, nasleđenom, stečenom... O uspomenama i prtljagu koji nosimo na svom životnom putu. To je predstava o granicama i načinima da se one pređu. To je, takođe, predstava o strahu od smrti i svemu onome što u životu radimo kako bismo savladali taj strah’’, pojašnjava Milena Bogavac.

 

Ovom predstavom, Bitef teatar nastavlja sa svojom tendencijom da angažuje mlade glumce koji nisu na stalnom angažmanu, a vredni su pažnje.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..