U petak 25. marta u 20 sati premijerno će biti izvedena lutkarska predstava za decu i odrasle „Cirkus Mario & Neta” po tekstu Milene Depolo, u režiji Dragoslava Todorovića. Autosrku ekipu predstave čine Irina Somborac (total dizajn – lutke, scena i kostim) i Vladimir Pejković (muzika). U predstavi igraju Lako Nikolić, Jelana Ilić, Goran Balančević, Aleksandra Anđelković, Tatjana Stanković i Nenad Radović. Predstava je zamišljena kao oda MARIONETI, za koju se može reći da je vrhunac lutkarske umetnosti po izražajnim mogućnostima, preciznosti pokreta i suptilnosti. 

 

 

Poslednja predstava u celosti rađena kao marionetska postavljena je 1994. godine u Beogradu.

 

„Cirkus Mario & Neta“ je priča sa elementima komedije, potere i melodrame. Smeštena je među akrobate i cirkuske umetnike, što glumcima i lutkarima otvara široko polje za scensku igru. Glavni junak je klovan Mario koji je zabunom pobrkao deci sva slova, i zbog toga ga proganja ambiciozni ali ne baš inteligentni inspektor Fit. Jurnjava sedogađa u cirkusu i prepliće se sa cirkuskom predstavom u kojoj marionete (akrobate) prikazuju svoje veštine.

 

Predstavom „Cirkus Mario & Neta“, glumac-lutkar Goran Balančević koji se aktivno bavi i tehnologijom lutaka, proslaviće 35 godina rada u lutkarstvu.


Prva repriza predstave zakazana je za subotu 26. mart u 17 sati.
________________________________________


PRETPREMIJERA: 24. mart u 18.00 sati (četvrtak)
PREMIJERA: 25. mart u 20.00 sati (petak)
PRVA REPRIZA: 26. mart u 17.00 (subota)
________________________________________

 

 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..