Crnogorci u Beogradu, bivši direktor bez veze i ambasador sa vezama, poslovni ručkovi, privatne večere i ljubav između crnogorca i beograđanke, u tranziciji, samo su neki od motiva pozorišne predstave, „Crnogorska veza“, čijom će premijerom, u petak 18. septembra, od 20 časova, biti svečano otvorena nova sezona Scene Akademije 28, u Nemanjinoj 28.

 

Ova egzistencijalno komična drama, prema rečima njenog glavnog aktera, Branka Babovića, obiluje opšte poznatim situacijama iz naše svakodnevice, zbog čega se publika lako identifikuje sa ličnostima i događanjima u predstavi. „Crnogorska veza“  obrađuje dve vrste veza; onu crnogorsku koja govorio o upućenosti jednih na druge u Beogradu, i onu srpsko-crnogorsku koja je realnost velikog broja porodica.

Glavna ženska uloga poverena je Zinaidi Dedakin, sa kojom je Babović sarađivao u brojnim komadima. Predstava je rađena po tekstu Željka Mijanovića, a režiju potpisuju sami glumci.


Do kraja septembra publika će na Sceni Akademije 28 imati prilike da pogleda još tri komedije: "Čekajući ministra", sa Anom Kokić - 24.septembra, "Samo da znaš koliko te volim", sa Ljiljom Đurić i Milenkom Pavlovim - 26. septembra, i "Svlačenje", Mirjane Bobić Mojsilović - 27. septembra, sve sa početkom od 20h.

 
Ulaznice za premijeru "Crnogorske veze" mogu se kupiti na blagajni Akademije 28, po ceni od 800 din.

 

Info&rezervacije: 011 3619 342, 011 3621 787

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..