A_Holandski_plesni_teatar_8Ulaznice za osmi Beogradski festival igre puštene su u prodaju. Ove godine, sa najvećim programom do sada, Festival će ugostiti Kraljevski flamanski balet, sa ekskluzivnim pravom izvođenja koreografije Vilijama Forsajta – Artifakt, Baraka Maršala sa nedavno (u Los Anđelesu) nagrađenom koreografijom Pevac..

 

Holandski plesni teatar koji je na turneji povodom pola veka postojanja sa komadima vrhunskog koreografa Jiržija Kilijana i izuzetnog Aleksandra Ekmana, odlični Geteborg balet sa dva najnovija naslova, zatim kompaniju Magi Maren sa najizvođenijim plesnim komadom ikada – May B – inspirisanim delima Samjuela Beketa, roterdamski Skapino balet sa koreografijama Eda Wuba i Marka Gekea čije se koreografije izvode na najrelevantnijim svetskim scenama, kao i mnoge druge prestižne kompanije. Karte možete kupiti na biletarnicama Sava centara, Bilet centra, Opere Madlenianum, Beogradskog dramskog pozorista, Atelja 212, Narodnog pozorišta u Beogradu, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Narodnog pozorišta u Zrenjaninu. O programu se informišite sa sajtu www.belgradedancefestival.com .

 

U okviru ovogodišnje manifestacije, Beogradski festival igre organizuje spacijalni majstorski kurs za mlade talente od 12 – 18 godina starosti, koji ce voditi pedagozi Akademije Teatra milanske Skale. Kurs pod nazivom Vip talenti ce se odrzati od 15-21. aprila, u baletskim salama Opere Madlenianum. Selekcija dece (broj polaznika je ograničen), obavice se u subotu 12. marta u 11h, u baletskoj sali Opere Madlenianum. Baletski talenti koji budu ukljuceni u program majstorskog kursa dobice propusnice za ulazak na sve predstave predstojećeg Festivala i bice ukljuceni u paralelne programe manifestacije.

Festival podržavaju Ministarstvo kulture Srbije i Skupština grada Beograda, a kompanija Vip mobile je već četvrti put zaredom generalni pokrovitelj manifestacije. Prijatelji Festivala su i kompanije Bambi Banat, Doncafe, Grand Casino Beograd, FreyWille, Actavis, Nestea, Alcatel…

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..