Predstava Pidžama za šestoro Mark Kamelotija i u režiji Nenada Gvozdenoviće biće premijerno izvedena na sceni Knjaževsko-srpskog teatra 5. maja. Ovo je prva koprodukcija dva pozorišta kojom Knjaževsko-srpski teatar najavljuje početak dugogodišnje regionalne saradnje u domenu pozorišne produkcije.

 

Prema rečima direktora najstarijeg pozorišta u Srbiji mr Voja Lučića za Knjaževsko-srpski teatar je značajno uspostavljanje partnerstava sa drugim pozorištima posebno sa onim pozorištima koji se nalaze u blizini Kragujevca kao što je slučaj sa kraljevačkim. Na ovaj način, kroz koprodukciju, dva pozorišta ujedinjuju svoje resurse kako umetničke tako i materijalne. Koprodukcija predstavlja jedan od najpoželjnijih modela za prevazilaženje krize u pozorišnoj produkciji koja je uzrokovana,  pre svega, nedostatkom budžetskih sredstava, zaključio je Lučić.

 

Predstava Pidžama za šestoro koja će premijerno biti izvedena na sceni Knjaževsko-srpskog teatra 5. maja je urnebesna komedija  u kojoj igraju Miloš Krstović, Nikola Milojević, Biljana Konstantinović, Milena Jovašević i Predrag Pavlović. Scenografiju potpisuje Milivoje Štulović, kostime Ana Kolbjanova, a autor muzike je Dragoslav Tanasković.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..