poslednjiPostoji i peta dimenzija, pored onih koje su čoveku poznate. Ta dimenzija je neizmerna kao svemir i bezvremena kao večnost. To je prostor između svetla i senke, između nauke i sujeverja, prostor na granici ljudskih strahova i saznanja. To je dimenzija mašte, prostor koji se zove – Zona Sumraka."


„Krenuli smo od „Zone Sumraka", zašli iza granice snova do koje nas je doveo Dejvid Linč. Tamo se sreli sa Kafkom i Jungom. Malo se podružili sa njima pa nastavili dalje sami, svako za sebe, ali zajedno.
Da bismo pokušali da ispričamo naše priče koristimo dve sigurnosne kamere koje se preko video miksete uživo kontrolišu, makete i lutke, zvuk i svetlo, pokret i reč.
Ideja nam je da se bavimo nesvesnim, iracionalnim, uzbuđujućim, smešnim i strašnim slikama koje proizilaze iz svega gore navedenog, kao sakupljeno iskustvo prožeto našim ličnim zaumnim slikama i snovima.
Želimo da kroz neizrečeno, kroz vanvremenski prostor snova pokušamo da nazremo tajnu koja nas je spojila, donela na ovaj svet i koja će nas sa njega u različita vremena odneti. Zbog toga ova predstava postoji.“
Nikola  Zavišić, rediteljBitef teatar
Premijera
Utorak, 16. novembar u 20 h

“ Poslednji čovek na zemlji“ 
Crna komedija inspirisana televizijskim serijalom  „Zona sumraka“Režija: Nikola Zavišić
Dramaturg: Maja Pelević
Koreograf: Dunja Jocić
Kompozitor:  Sonja Lončar
Muziku uživo izvode:  Sonja Lončar i Nemanja Aćimović
Kostimograf: Mirna Ilić
Scenograf:  Filip Jevti


Igraju:  Anastasia  Mandić, Nikola Vujović, Maša Dakić, Nevena Jovanović, Nikola Tomašević.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..