Nastupom Vasila Hadžimanova, u subotu 16. novembra 2013. godine, Ustanova kulture Starog grada Parobrod otvara sezonu kreativnih unplugged nastupa poznatih muzičkih sastava, na kojima se bendovi predstavljaju u svojim neobičnim izdanjima. Poznati džez muzičar u okviru svog benda Vasil Hadžimanov Trio, eksluzivno će izvesti materijal sa diska koji je 2011. izdat za “Skopje Jazz festival record Label”.

 

Partneri u projektu “Amstel unplugged”, UK Parobrod i kompanija Amstel, udružili su se realizaciji ove kreativne ideje, kako bi svim ljubiteljima kvalitetnog zvuka pružili nezaboravan provod, ali i doživljaj novih mogućnosti izražavanja.

 

Novi koncept “Amstel unplugged” koncerata, koji će se u Parobrodu održavati u kontinuitetu sve do maja 2014. godine, poseban akcenat stavlja na umetničku stranu muzike i na njenu ekspresiju. Prvi u nizu ovih eksluzivnih koncerata rezervisan je za Vasil Hadžimanov Trio koji će u intimnoj atmosferi, u prostoru kapaciteta do 100 mesta, nastupiti u sastavu Vasil Hadžimanov – klavir, Peđa Milutinović – bubanj i Milan Nikolić – kontrabas. Početak koncerta zakazan je za 20.30 sati, a cena karte, koje je se mogu kupiti u UK Parobrod, svakog radnog dana od 9 do 22 sati, iznosi 700 dinara. Sledeći eksluzivni koncert u Parobrodu rezervisan je za sastav Hornsman Coyote & Soulcraft, u subotu, 7. decembra 2013. godine, sa početkom u 20.30 sati.

 

„Muzički stvaraoci iz sveta popularne muzike, u okviru svojih nastupa, pojaviće se kao kustosi u svom sopstvenom stvaralaštvu, kao vodiči kroz moguće nove strane svojih pesama. Ovo je prilika da publika uživa u avanturi po neispitanom audio terenu, kao i da upozna druge svetove koji su do sad bili skriveni u domaćoj muzici kakvu smo do sad poznavali“ rekla je direktorka UK Parobrod Milena Rajković.

 

Parobrod je tokom protekle tri godine organizovao čak četiri potpuno različita muzička programa, klasičnu scenu, World Music, DasBoot jazz scenu i ediciju Rock’n’Dorćoll, sa preko 80 koncerata. UK Starog grada osnovana je u martu 2010. godine i zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih, ali i podršci opštine Stari grad, realizovala je više od 500 različitih programa.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..