U subotu 9. novembra od 22 sata, u Klubu AKADEMIJE 28, u okviru turneje „Loše društvo“, POPEČITELJI će održati svoj beogradski koncert, koji će ujedno biti i promocija njihovog novog albuma „Sijalica“ kao i prilika da posetioci vide najnovije spotove sa ovog albuma.


Kratak istorijat benda:


- Saša Furnović (gitara), Goran Furunović (bas) i Rade Vulić (bubanj) oformljuju POPEČITELJE  1999. godine u Prištini, kao instrumentalni sastav koji se, od samih početaka, bavi različitim muzičkim žanrovima, stvarajući svojevrsnu instrumentalnu fuziju roka, fanka, folka, džeza...
- 2004. godine ostvaruju saradnju sa Kojom (Disciplin a Kitschme), koja rezultira snimanjem prvog albuma, pod nazivom "Ko radi".
- Epitet ekslozivnog koncertnog benda stiču nakon brojnih nastupa širom Srbije, ali i po Evropi; u Poljskoj, Italiji, Francuskoj...
- Svoj naredni album, "Horizonti", snimaju u Kragujevcu, 2007. godine, za beogradskog "Odličnog hrčka" sa kojim saradnja traje i danas.
- Najnoviji, ovogodišnji album - "Sijalica", promovišu u okviru turneje "Loše društvo"; od Beča, preko Ljubljane, Rijeke, Novog Sada, Beograda, Kragujevca...

Novi album predstavlja autentični spoj uzbudljivih ritam i bas deonica i odvrnute klin gitare. Pored singlova „Novo društvo“, „Loše društvo“ i naslovne numere „Sijalica“, koji su se već pojavili u formi video spota, POPEČITELJI su pred ovu turneju snimili još jedan singl sa albuma, i ekranizovali pesmu “Zlatna sredina”.


Nakon beogradskog koncerta, na kome će sva izdanja benda biti dostupna po promotivnim cenama, slede koncerti u Zaječaru, Nišu, Vršcu, Požarevcu i Kraljevu.

 

Ulaz na koncert u AKADEMIJI 28 je slobodan, a telefon za besplatne rezervacije je: 011 3619 342


<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..